Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne gelmeden önce Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki paralel çete mensupları ile olan yoğun mücadelesi sebebiyle adeta üniversiteden gönderilen Bekci'ye son zamanlarda gönderilen tehdit mektuplarının kaynağı araştırılıyor.

17 yıl boyunca Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren ve uzun bir dönem Isparta'da paralel çetenin mensupları ile mücadele eden ve bu mücadelesi sebebiyle paralel çete mensuplarınca Süleyman Demirel Üniversitesi'nden zorla gönderilen İsmail Bekci'yi uzun bir dönemdir gönderilen tehdit mailleri yerini tehdit mektuplarına bıraktı.

Tehdit mektupları ile ilgili Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran ve konu hakkında yasal işlemlerin başlatılmasını isteyen İsmail Bekci gönderilen tehdit mektuplarının hangi postaneden hangi saatte gönderildiğinin bulunmasını istedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek rektörlük seçimlerinde adaylığını açıklayan ve en güçlü adayların başında gösterilen Bekci'ye tehdit mektuplarını paralel çete mensuplarının gönderildiği tahmin ediliyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlatacağı soruşturma sonrası bu kirli tezgahın arkasından kim ya da kimlerin çıkacağı merak edilirken, paralel çete ile amansız mücadele eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmail Bekci'yi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne rektör olarak atanması durumunda Nevşehir'de paralel çete ile yapılacak mücadelede yeni bir boyut kazanmış olacak gibi görünüyor.