Bekir Ödemiş bugün FİB Haber Merkezini ziyaret ederek,Nevşehir İnternet Gazetesi FİB Haber Merkezi Genel koordinatörleri İbrahim Uysal ve Fikret Çapacı ile  Nevşehir ve Kapadokya Gündemine ilişkin Genel konularda sohbet ettiler.

Öncelikle Gurbette Nevşehir ve Ürgüp ten haberleri günlük olarak takip ettiğim FİB Haber Merkezinden öğreniyorum. Bu bağlamda FİB Haber Merkezini bu başarılı yayınları nedeniyle kutlayarak sizleri  tebrik ediyorum dedi.

Açıkcası Gerek Ürgüp gerek Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde bu yörenin insanı olarak yaşayan hepimiz bu çok özel toprakların insanı olmanın Özel ayrıcalığını yaşıyoruz…

Bu çok özel insanların yaşadığı bu güzel topraklara gönül vermiş Kapadokya Aşığı bir kişi olarak,Bölgemizle iligili  tüm tecrübe ve birikimlerimi yurt içi ve yurt dışında ki bulunduğum her platformda gündeme  taşıyorum. Bunu gerek davet edildiğim her Seminer, Konferans paneller olsun gerek Medyayla olan diyolaglarımız da gündeme getirmeyi her Bir Bölge insanı olarak boyun borcu olarak görüyorum.

Benim bu şehri yönetenlere halisane bir önerim olacak. Gördüğüm kadarıyla eski Nevşehir Devlet Hastanesinin yıkıldığını gördüm.Açıkcası bu alana Nevşehir in eksikliğini hissettiği bir Kent Meydanı yapılmasını öneriyorum.Zira Tüm Avrupa da ve gelişmiş bir çok ülkelerin Çağdaş ve modern kentlerinde olduğu gibi Nevşehir in de Böylesi bir alanda Kent Meydanı olarak kullanabileceği bir Sosyal alan inşa edilmesinin bu kentin geleceği açısından da oldukça önemli olduğunu düşünmekteyim.

Zira Kapadokya turizminin yakın gelecekteki en büyük lojistik merkezi Nevşehir olacaktır. Ben bir Nevşehirli olarak bu düşüncelerimi şehrin yöneticileriyle sizlerin vesile ile paylaşmak istiyorum. Yolun başındayken bu zarureti çok iyi düşünülmesi gerektiğini belirtmek istiyorum.Çünkü Başka alan yok... Burası bir kere daha düşünülerek karar verilmeli yoksa iş işten geçebilir. Alanla iilgili İhale edilen müteahhit firmayla görüşerek onları da zor durumda bırakmadan bu konuda ivedi bir yön haritası çizilerek yeni bir yapılanma ile kentimizin bu önemli eksikliği giderilmelidir dedi.


Ödemiş ,
Bir kez daha önemle altını çiziyorum: Nevşehir İç Kapadokya dediğimiz Göreme Uçhisar Avanos ve Ürgüp te hareket etme kabiliyeti olmadığı için yakın gelecekte Kapadokya nın iç lojistik merkezi olacaktır..Turizmin tüm altyapısını sağlayacak lojistik merkez olarak bunu iyi okumalı ve görebilmek gerekiyor.

Tüm dünyada çağdaş ve marka olmuş şehirlerde bir kent meydanı olması şart.  Burası bir kere daha düşünülerek karar verilmeli yoksa iş işten geçebilir.

Bu Nevşehir e bulunduğu kimlikten daha olumlu bir kimlik kazandıracaktır. İşte o zaman pişman olmamak adına bir şehir planlaması ve bir Nevşehirli olarak ilerisini düşünerek hareket edilmelidir dedi.

Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaretin ardından FİB Haber Merkezi Genel Kordinatörleri Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal Nevşehir in yetiştirdiği saygın ve değerli Bilim ve Siyaset Adamı Bekir Ödemiş'in bu nazik ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.