NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp ilçe Kaymakamı Alper Balcı Nevşehir Merkez Anadolu Lisesi Müdürlüğünün daveti üzerine okulda konferans verdi. Kaymakam Balcı yine ilginç açıklamalarda bulundu.

Nevşehir Merkez Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen Programda okulun 12. sınıf öğrencilerine seslenen ve “Türkiye’de Kaymakam Olmak” konulu konferansında birbirinden ilginç açıklamalarda bulunan Ürgüp ilçe kaymakamı Alper Balcı, söyleşinin hemen başında “Para verseniz beni buraya getiremezsiniz, Sizleri sevdiğim için geldim. Bizim için çok değerlisiniz. Gelecekte burayı size bırakacağım. Kaymakam siz olacaksınız, öğretmen siz olacaksınız. Bir konuda anlaşalım sessiz olun. Çünkü ufacık bir fısıltı aranızda arkadaşlarınızın duymasını engeller. Bu arada sorularınızı da en son soracaksınız. Ben unutkanlığı olan biriyim. En kaliteli üç soruya ise Maçka kaymakamlığımızda yazdığım raporu imzalayıp vereceğim” dedi. 

Konferansı dinleyen Okul Öğrencilerine Türkiye’de nasıl kaymakam olunabileceğini anlatan ve ardından meslek hayatında karşılaştığı ilginç olayları da anlatan Ürgüp İlçe Kaymakamı Alper Balcı, “İlk defa bu hükümet döneminde biz kaymakamlar para gördük arkadaşlar. Kamu yönetimi okuyacaksınız bazılarınız. Kamu yönetimi şudur ne kadar paranız varsa o kadar hizmet edersiniz. Ne kadar paranız varsa o kadar kaymakamsınız. Tunceli Pülümür kaymakamıyım Pülümür’ü satsanız 1.9 Trilyon para etmez ama o dönem bana o kadar para geldi ve mutlu olmuştum. O parayla da hizmet yapmıştık” dedi.