Konya Defterdarlığında İl Milli Emlak Müdürü iken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun 16.12.2017 tarihli onayı ile Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Nevşehirli değerli hemşehrimiz Savaş Benli, Yeni görevine 02 Ocak 2017 Pazartesi günü başlıyor.

30 Mart 2014 mahalli secimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkan aday adayı olan Savas Benli, halk arasında samimi ve sempatik kişiliği ile biliniyor.

Benli'nin Pazartesi günü yerine görevine başlaması bekleniyor.

FİB Haber.Com olarak değerli hemşehrimiz Sayın Savaş Benli'ye yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Savaş Benli Kimdir?
1977 yılında Nevşehir´de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Nevşehir´de tamamladıktan sonra 1998 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.
Aynı yıl Maliye Bakanlığına göreve başlayarak sırasıyla Kırşehir, Yozgat, Rize ve Konya illerinde Milli Emlak Müdür Yardımcılığı, Muhasebe Uzmanlığı ve Milli Emlak Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2014 yerel seçimlerde Ak Partiden Nevşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için istifa etti.
İstifa dönüşü Konya İlinde Milli Emlak Müdürü olarak tekrar göreve başladı. SPK tarafından açılan sınavlarda başarılı olarak “Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı”  almaya hak kazandı.
Halen Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında “ Tezli” Yüksek Lisans yapmakta olup “ Yerel Yönetimlerin Karar Verme Süreçlerine Merkezi Yönetim Olumsuz Etkileri: İl Özel İdareleri Örneği” adlı tezi hazırlama aşamasındadır. İyi derecede İngilizce bilen Savaş Benli İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun 16.12.2016 tarihli onayı ile Nevşehir İl Özel İdaresine Genel Sekreter olarak atandı.

Nevşehir FİB Haber olarak Benli'ye yeni görevinde başarılar diliyoruz.