Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’deki sivil toplum örgütleri ile birlikte bugüne kadar Türkiye’ye örnek olabilecek projelere imza attıklarını belirterek, bundan sonraki süreçte de bu çalışmaları sürdürme kararlılığı içerisinde olduklarını söyledi.
6. kez Nevşehir Berberler ve Kuaförler Oda Başkanlığına seçilen Cengiz Taşhan başkanlığında  Levent Ünal, Levent Şener ,Özcan Karaca, Cumhur Dilli, Mustafa Ezilmez, ve Seyit Taşpınar ile denetim kurulu üyeleri Hamdi Erciyes, Serap Kaygusuz ve Filiz Güngüren’ den oluşan heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ziyarette yaptığı açıklamada, büyük bir işbirliği içerisinde çalıştıkları odaların başında gelen Berberler ve Kuaförler Oda Başkanlığı ile Türkiye’ye örnek olacak projeler ortaya koyduklarını söyledi. Berber ve kuaförlere dağıtımı yapılan Sterilizasyon cihazları ile bu alanda önemli bir örnek olduklarını ifade eden Ünver, bu proje ile bir de ödül kazandıklarını söyledi.
İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğu düşüncesinden hareketle çalışmalar yaptıklarını aktaran Ünver, bu mesleği yapanların en temel kullanım ürünlerinden biri olan tek kullanımlık havlular ile de ilgili olarak görüşmeler yaptıklarını ve anti bakteriyel havluların önümüzdeki süreçte, havlu yıkıma araçları ile de berber ve kuaförlere dağıtımının yapılarak daha hijyenik ortamda bu mesleğin sürdürülmesine öncü olmayı amaçladıklarını vurguladı.
Ziyarette kahvehanecilere de müjde veren Ünver, yine önümüzdeki günlerde kahvehane esnafına 110 Santigrat sıcaklıkta bardak yıkaması yapabilen ve buhar ile de dezenfekte edebilen bardak yıkama makinasının da dağıtımının yapılacağını ifade etti.
Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Cengiz Taşhan ’da, oda olarak bugüne kadar tahminlerinde ötesinde Nevşehir Belediyesi’nden hizmet aldıklarını belirterek oda olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.