Her yıl FİB Haber.Com tarafından tertip edilen "Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesinde" Yılın en başarılı ve en genç yorumcusu Ödülüne layık görülen ve Geçtiğimiz sene Belçika da düzenlenen yarışmada Şiir kategorisinde ise Nevşehirli genç yorumcu Berkay Ertaş ‘Mon reve familier’ isimli şiiri ile birinciliğe hak kazanmıştı.

Gerek yılın enleri ödül töreninde gerekse Üç farklı dilde şiirlerin okunduğu, etkinlikte Berkay Ertaş şiire hakimiyeti, ses tonu ve yorumu ile izleyenlerden tam not almıştı.


Belçika Türk Dostluk ve Diyalog Derneği tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen ‘Belçika’nın Renkleri’ programının finali gerçekleştirildi, șarkı, şiir ve yetenek dalında birinciler belli oldu.

Ecole Des Etoiles’de gerçekleștirilen final, Fedactio Kültür Sanat Başkanı Mevlüt Akgüngör’ün açılıș konușmasıyla bașladı. Konușmasında, “Belçika’da göçünün 50. Yılını yașayan Türk toplumunun bugün ulaștığı noktaya zorluklarla geldiğini vurgulayan Akgüngör, bu projeyle bir yandan sosyal uyuma, entegrasyona ve aktif vatandașlık konularına katkıda bulunmak diğer yandan ise toplumlar arası diyaloğu, dostluğu ve birlikteliği güçlendirmek istediklerini ifade etti.
‘Farklı diller ortak duygular’ sloganıyla yola çıkan Belçika’nın renkleri yarışması geçtiğimiz gün 5’nci kez düzenlendi.

Genç yetenekler ünlü dj Merdan Taplak, şarkıcılar Eva de Roovere ve Hannelore Bedert, yazar Saddi Choua, sanatçı Emre Gültekin ve Beltud Başkanı Bahattin Koçak gibi isimlerden olușan jüri heyeti önünde șarkı, șiir ve yetenek dalında performanslarını sergilediler.
Flamanca şarkı yarışmasında Selin Demir birinci olurken, Fransızca şarkı yarışmasında da Beyza Akbulut ipi göğüsledi. Türkçe şiir yarışmasında ise Ben seni görmeden sevdim isimli şiiriyle İmane El Kerim birinci olmayı başardı. Büyük ilgi gören Türkçe şarkı yarışmasında Hasretinle yandı gönlüm parçasıyla Gzenny Angilles birinci olmayı başardı. Nirvan Ceren ise Flamanca şarkı yarışmasında birinci oldu.
Geçtiğimiz yıl şiir katagörüsünde 1.olmayı başaran Nevşehirli genç şair ve byorumcumuz Berkay Ertaş ta programda özel davetli konuklar arasında yer aldı.

Geçtiğimiz sene Proğram yaptığı Son FM’e ödül getiren Berkay Ertaş, duygularını ve mutluluğunu dile getirmekte zorlandığı açıklamasında, şiir sevdalılarına ve kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti. Bu Ödülün kendisine daha çok sorumluluk yüklemekle birlikte kendisini motive ettiğini ifade eden Berkay Ertaş kimdir sorumuza verdiği cevap şöyle: 
Ben, Berkay Ertaş. 6 Temmuz’da Belçika’da hayata gözlerimi açtım, Nevşehir Göreme’liyim. 
17/06/2011 Tarihinde yayın yapmaktan büyük memnuniyet duyduğum Göreme FM radyosunda yayın hayatına başladım, cuma ve cumartesi günleri Türkiye saati ile saatler 21.00′ı gösterdiğinde Göreme Fm’deyim. Yayın esnasında gerek kendi seslendirdiğim, gerekse birbirinden farklı ve güzel şiirleri siz dinleyicilerimizle paylaşıyor ve sohbetlerimizle sizlerin söylemek istediklerini ve isteklerinizi radyoda seslendirmeye çalışıyorum.
Göreme Fm’deki radyo programımın yanında 2012 yaz sezonunda; Kral FM – TRT TSR – Ürgüp Fm radyolarına canlı yayın konuğu oldum. İçimdeki radyo sevgisini insanların gönlüne taht kurmuş bu radyolarda da dinleyicilere yansıtabildiğim için çok mutluyum. Radyoda yayın yapmaya başladığım günden bugüne; bu dopdolu ve bir o kadar da eğlenceli sürecin içerisinde çok değerli ve başarılı kariyerlere sahip olan insanlarla tanıştım.
Aynı formatda  Hollanda’dan yayın yapan  ”Son Fm”de de programlarım Cuma akşamları  devam ediyor.Beni seven, dinleyen, destekleyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Beni dinlemeye devam edin.