Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde rektörlük seçimlerinden henüz bir haber yok. 17 Üniversitenin olduğu gibi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin rektörünün nasıl belirleneceği sorusu da hala netlik kazanmadı.

İl genelinde yetkili sendika olan Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir’in yanı sıra Üniversitede yetkiyi elinde bulunduran Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur’un da gündeme getirdiği üzere bir an önce rektörlük bilmecesinin çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Temmuz ayında yapılması planlanan ancak ertelenen rektörlük seçimlerinin ardından görev süresi dolmasına karşın 2 aydır rektörlük koltuğunda oturmayı sürdüren Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın geçtiğimiz günlerde iki rektör yardımcısı ataması etik bulunmamıştı.
Eğitim öğretimin başlamasından sonraki süreçte de bir türlü çözüm bulunamayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki rektörlük bilmecesinin bu saatten sonra büyük bir olasılıkla Cumhurbaşkanının atamasıyla olabileceği kanaati ağırlık kazanıyor. Böyle bir olasılıkta ise seçimlerde rektör adayı olan isimlerden birinin mi, yoksa sürpriz bir ismin mi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin rektörü olarak atanacağı da muamma.