Bims Sanayicileri Derneğinin her ay düzenlediği 5. Geleneksel yemeği Nevşehir Valisi sayın Mehmet CEYLAN, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet ÇİÇEK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Seyfullah DURAN, Kosgeb Müdürü Necati GÜNAYDIN, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehirli Sanayiciler; Gülbims, Dengebims, Nevbims, Acerlerbims, Birlikbims, Çavuşoğlubims, Mukabims, Saraybims, Şimşekbims, Kaleblokbims, İzobims, Teknobims, Zirvebimsblok, Agtbims, Kaymaktaş, Surbims’in   katılımlarıyla Nevşehir’ de gerçekleşti.

Yemekli toplantıda sayın valimiz ve konuklara Bims Sanayicileri Derneğinin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Toplantıda Bims Sanayicileri Derneği yönetim kurulu başkan yardımcısı Yılmaz ÖZALTIN yaptığı konuşmada; 

Bims Sanayicileri Derneği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Toprak Teknik Komitesi üyesi, T.O.B.B. Toprak Sektör Meclisi üyesi, TSE Ayna Komite üyesi, ayrıca İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği üyesidir.  

TSE başkanlığı ile yaptığımız çalışmalarla bütün üyelerimiz TS EN 771 – 3 ve CE belgelerini almışlardır. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Diğer duvar üreticilerine göre oldukça mesafe alınmıştır. 

2014 yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde, sektörümüz giderek güçlenmektedir. Birçok arkadaşımız yeni yatırımlar yapmışlardır. Nevşehir’in parlayan yıldızı bims ülke genelinde kabul görmüştür. Dernek olarak beklentimiz henüz üye olmayan sanayicilerimizin de bizlere katılmasıdır. Sayın valim sizlerin huzurunda ve desteğinizle sanayicilerimize bir kez daha çağrı yapıyoruz. Gelin hep beraber bims sanayicileri derneğini daha yukarılara taşıyalım.

Bimsblok üreticileri olarak, Türkiye genelindeki Pazar payımız 2014 sonunda % 36 düzeyine ulaşacağı düşünülmektedir. Ankara ilinde bu rakam %55’ lere ulaşmaktadır. Ancak İstanbul pazarında henüz istediğimiz hedefe ulaşamadığımızı biliyoruz. Burada daha çok çalışıp hedeflerimizi yükseltmek zorundayız. 

Toplantıda Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet CEYLAN bims sektörünün büyümesi ve birlik ve beraberlik için Nevşehirli bims üreticilerinin Bims sanayicileri Derneği çatısı altında toplanmaya davet etti. Ayrıca sayın valimizin desteği ile 2015 yılında Nevşehir’ de Pomza araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması konusunda Nevşehirli sanayicilerin tam desteği alındı.