Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Nevşehir’e gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda din görevlileriyle buluştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in konuşmacı olarak katıldığı programa, İl Müftümüz Yakup Öztürk, Müftü Yardımcılarımız Nazım Haksever, Dr. Ahmet Özvarinli, Yaşar Bolat, İlçe Müftüleri ile İmam-Hatipler, Müezzin-Kayımlar ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftümüz Öztürk, başta Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız olmak üzere tüm personele teşekkür etti.

İl Müftüsü Öztürk, “Diyanet İşleri Başkanlığımızdan bizleri şereflendiren değerli hocalarımızı burada konuk ederek sizlerle buluşturuyoruz. Onların bilgi birikim tecrübe ve tavsiyelerini alıyoruz ve hizmetimize bunu yansıtmaya çalışıyoruz. Çünkü siz önemlisiniz, sizin eğitiminiz, sizin yetişmeniz çok önemlidir. Camiler şehrin kalbidir, kalp durduğu zaman hayat durur. Cami olmayan yerde de yaşam biter. Ne huzur olur ne birlik ve beraberlik olur. Nasıl ki camiler şehrin kalbi ise caminin kalbi de din görevlileridir. Onlar o camiye hayat verirler” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını ileterek sözlerine başlayan D.İ.B. Yrd. Dr. Burhan İşliyen, yurtdışında yaşayan Müslüman toplulukların ülkemize olan ihtiyacına değindikten sonra yapmış olduğumuz görev bakımından din görevlilerine büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Her caminin yanında yetişkinlere ve çocuklara yönelik Kur’an kursları, gençlere yönelik Gençlik Merkezi kurulması gerektiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı İşleyen, buralarda görevli personelin yapmış oldukları hizmetleri başkanlık olarak önemsediklerini söyledi.

Hiçbir mazeret ileri sürmeyerek Musab Bin Umeyr'in, çalmadığı kapı, girmediği gönül bırakmadığını ve bu sayede Yesrib’in Medine olduğunu hatırlatarak, O, bunu nasıl başardıysa bizim de başarabileceğimizi söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı İşleyen, “Bu topluma, bu millete yüklenmiş çok büyük görevler var. Din görevlileri olarak da bizlere büyük iş düşüyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışalım, çevremizdeki insanlara ahlakımızla yaşantımızda oturuşumuzla kalkışımızla giyim tarzımızla örnek olmalıyız, bulunduğumuz çevrede elinden tutmadığımız, gönlüne girmeye çalışmadığımız, selam vermediğimiz hiç kimse kalmayana kadar gayret etmeliyiz. Herkese ulaşalım, önce ahlakımızla sonra onu teyit eden sözlerimizle Allah’ın mesajını insanlara ulaştıralım, bir kişi bizim vesilemizle Allah ile tanışırsa o bize yeter. Değerli arkadaşlar Cenabı Allah’tan hepinize hayırlı vazifeler diliyorum” dedi.

Program sonunda, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’e İl Müftülüğünün hazırladığı Kapadokya yöresine ait el sanatları ürünü ibrik takdim edildi.