Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı pakette yer alan;Nevşehir Üniversitesi’nin isminin Hacıbektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi hususunda FİB Haber Merkezimize açıklamlarda bulunan Dr.Doğan Birgül şunları ifade etti.

Nevşehir Üniversitesinin isminin değiştirilmesi konusunda herkes konuştu konuşuyor ama bir onlar konuşmadılar..

Nevşehir Kamuoyunun merakla beklediği ve Asıl ilk konuşması gerekenler hiç şüphesiz onlar dediği bu konudaki görüş düşünce ve fikirleri merakla beklenen isimlerden Nevşehir Üniversitesinin yapılmasında maddi manevi büyük katkı ve destekleri olan ve tam 18 yıl bir fiil Başkanlığını yürttüğü İstanbul Nevşehirliler Derneği Başkanı ve Özel Doğan Sağlık Grubu & Doğan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Doğan Birgül e ulaştık.

Dr. Doğan Birgül ile FİB Haber Merkezi olarak yapmış olduğumuz Telefon görüşmesinden önemli notlar:


İşte Dr.Doğan Birgül'ün merakla beklenilen o açıklaması:

Öncelikle kıymetli Nevşehirli hemşerilerime FİB Haber.Com vesilesi ile selam ve sevgilerimi gönderiyorum.Efendim bizlerinde yakından takip ettiğimiz üzere Başbakan Sayın Erdoğan tarafından Demokratikleşme Paketi içerisinde Nevşehir Üniversitesi’nin isminin Hacıbektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi hususu gündemde...

-Birgül: Bizim Başbakan ve Bakanlar Kurulunun almış olduğu bu kararlar için aksi bir şey söylemek açıkçası uygun da değil haddimize de değil… Ama şahsım adına konuşuyorum,halisane benim kendi düşüncem Hacı  Bektaşı Veli bu topraklarda yaşamış  büyük bir düşünür güzel bir isim …

 

“ Biz bütün Nevşehirlilerin büyük hayallerini süsleyen Üniversitemizi yaptık ve emaneti teslim ettik.”

 

Elbette ki Nevşehir Halkı Rektörümüz ve Bizlerin görüşü alınmış olsa idi daha şık olabilirdi. Ama herkesinde malumu Memleketimiz zorlu bir dönemden geçiyor bizlerde bu hassas dönemde “Zorlaştıran değil Kolaylaştıran” olmalıyız diye düşünüyorum.

 

Rektör Filiz hanımın fikirleri çok önemli, bizlerin halkımızın ve tüm stkların nabzını tutuyor.Bu konuda Rektör Kılıç bilirkişi konumunda.Onun görüş ve düşünceleri hakikatten çok önemli …

Biz Siyaset üstü konumumuzla herkese eşit mesafedeyiz… Her sıradan vatandaşımız gibi 1 oyumuz var onu da yeri ve zamanı geldiğinde sandığa gidip kullanıyoruz.

 

Nevşehir ismini başına alınması daha şık olur. Yani "Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi"

Alınan yada alınacak kararların başta ülkemiz sonra memleketimiz adına hayırlar getirmesini diliyorum.Tüm Nevşehirli hemşerilerimiede selamlarımı gönderiyorum dedi.



Doğan Birgül Kimdir?
Nevşehir ili Kozaklı ilçesine bağlı İmranlı köyü nüfusuna kayıtlı olan Kıymetli Büyüğümüz ve Değerli İş Adamı Dr.Doğan Birgül 18 Yıl kurucusuda bulunduğu İStanbul Nevşehirliler Derneği Başkanlığı ve Vakıf Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Bu sürelerde Özellikle İstanbul da yaşayan Nevşehirlilerin çatısı olan dernekle bir çok hemşerimize başarılı hizmetlere imza attı. Dernek ÇAtısı altında Burslar,Sosyal aktiviteler,Cenaze,Hastalık gibi konularda her zaman Nevşehirlilerin yanında oldu.Nevşehir için mücadelesini aradaki mesafeler uzakta olsa hiç unutmadı doyduğu değil Doğduğu topraklara olan vefasını her daim gösterdi. Nevşehir sevdalısı ve Gönül adamı kanaat önderi  Dr.Doğan Birgül Dernek ve Vakıf Başkanlığındaki gönüllü görevinde hep mütevazi bey efendi kişiliği ile toplumsal kararalarda ben değil Biz diyerek yol aldı.Nevşehir Üniversitesinin hayaldan hayata geçişinde büyük emeği geçen ve üniversitemiz kurulmasında Merhum Eski Nevşehir Valimiz Sayın Şinasi Kuş yine o dönemin Milletvekilleri Abdulkadir Baş,Mehmet Elkatmış ve Esat Kıratlıoğlu ile yine Gurbetteki değerli hayırsever iş adamlarımızla birlikte hareket eden Birgül,Nevşehir Üniversitesi hayalini gerçekleştiren Derneğimizin liderliğini yaparak adını Nevşehir unutulmazları arasına hak ettiği Nevşehir tarihine altın harflerle yazdırdı.
 
Başta Kendisine değerli Eşi İsmet Birgül Oğlu Dr.Tolga Birgül ve Kızları Refika Birgül e şükran minnet ve dualarımızı gönderiyoruz....

Doğum Yılı / Yeri: Nevşehir - 09/09/1949 Lise: -
Üniversite: İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi
İhtisas: İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi
Yabancı Dil: İngilizce
Üye Olduğu Dernekler: Türk Tabipler Birliği