NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında büyükbaş hayvanlar için küpeleme sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dönmez, Şube Müdürleri ve teknik personeller katıldı.

Yılmaz, hayvanları küpeli ve kayıtlı olmayan yetiştiricilerin mağdur olmamaları için yönetmeliklerde belirtilen süre içinde Küpeleme yetkisi verilen Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine, Küçükbaş hayvanlar için İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat ederek, küpeletmeleri gerektiğini dile getirdi. Ayrıca birlik yetkililerinden küpeleme işlemlerin daha kısa sürede yapılması tavsiyesinde bulundu.

2016 Yılı için büyükbaş hayvanlar için küpeleme faaliyetlerinin İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan Sözleşme ile yeniden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine devredildiğini açıklayarak hayırlı olsun temennisinde bulundu.