Merkezi İstanbul da olan 29 Mayıs 1985 tarihinde kurulan geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü ilmi seviyesi yüksek , çağdaş, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik huzur içinde gelişmesine katkıda bulunmak gayesiyle Birlik Vakfı kuruldu.

Nevşehir'de Birlik Vakfı nın kurulması sebebiyle Kapadokya Lodge Hotel'de kurucuların ve üyelerin katıldığı akşam yemeğinde tanıtım ve basın açıklaması yapıldı.
 
Kurucu Başkan Muzaffer Leblebici ile birlikte kurucu yönetim kurulu tarafından düzenlenen Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi tanıtım toplantısına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, MHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ceviz, Belediye Başkanları, Daire Müdürleri ve STK temsilcileri katıldılar.

Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Muzaffer Leblebici burada düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamasında ;
 
Birlik Vakfı 29 Mayıs 1985 tarihinde: “Geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, ilmi seviyesi yüksek, çağdaş, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde gelişmesine katkıda bulunmak” gayesi ile kurulmuştur ve merkezi İstanbul’dur. Kurulduğu günden itibaren de kuruluş gayesine uygun şekilde çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Geleceğimizin teminatı ve söz sahibi olan gençlerimizin, bilimsel metotlarla ulaştıkları hür düşüncelerini medenice açıklamaları ve savunmaları ülkemiz için bir zenginliktir. Tarihin hiçbir döneminde kölelerin kalıcı bir medeniyet kurdukları görülmemiştir. Akılları, fikirleri, düşünceleri köleleştirilmiş, kendi aklını başkasına ipotek etmiş, okuma ve düşünme tembelliği ve hastalığı bulaştırılmış, başkasının robotu ve mikrofonu konumuna getirilmiş bir neslin bu ülkeye verebileceği fazla bir şey yoktur, ilmi ve fikri olmayan neslin varacağı yer vatandaşlık ve iplerini teslim ettikleri kişilerin kuklalığıdır.

Devletçe ve Milletçe gece gündüz çalışarak, ekonomik ve teknolojik ilerlemede birçok ülkeyi geride bıraktığımız açık bir gerçektir. Yine dünyadaki mazlum halkların zulüm zincirlerini kırabilmeleri için moral üstünlüğünün yakalandığını, sağlam irade ve kararlılıkla Ülkemizde Cumhuriyet tarihinin en müreffeh ve en şahsiyetli yönetiminin gerçekleştirildiğini aklı selim sahibi hiç kimse inkar edemez. Ülkemizde yaşayan herkesin de bu anlamda özerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekmektedir.

Bizler de bu süreçte, üzerimize düşen görevlerimizi yerine getirmeyi, Milletimizin ve Devletimizin yanında olmayı vicdani bir borç biliyoruz. Bu nedenle, Birlik Vakfı Nevşehir şubesini kurmuş ve bir sivil toplum kuruluşu olarak, Nevşehir’imiz için neler yapabiliriz noktasında çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız.
Birlik Vakfımız, dün olduğu gibi bugün de, huzur ve istikrar içerisinde, daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için desteğini her şartta devam ettirmiş ve ettirecektir. Bu uğurda gayret gösterenlerin hep yanında olmuş ve olmaya da devam edecektir.


Leblebici, "Bu duygu ve düşüncelerle, Birlik Vakfı Nevşehir şubemizin kurulmasında desteklerini esirgemeyen AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sn Mustafa AÇIKGÖZ’ e, yönetim kurulumuzdaki dava arkadaşlarıma teşekkürleri bir borç bilir; vakfımızın Nevşehir'imiz için hayırlı hizmetlere imza atmasını temenni eder ve bu kutlu yolda vakıf faaliyetlerimize başlamış olduğumuzu kamuoyunun bilgisine arz ederim" dedi.


 TBMM Meclis Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı konuşmasında, Birlik Vakfının Nevşehirdeki misyonunun, öncelikle milletin birlik ve huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Açıkgöz, “Birlik Vakfı Nevşehir Şubemiz, hemşerilerimize ve ülkemize hayırlı olsun. Vakit, Birlik olma vaktidir. Büyüyen Nevşehir Güçlü Türkiye için tüm Nevşehir olarak el ele gönül gönüle çalışacağız. Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı olarak atanan Muzaffer Leblebici’ye ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Vakıf medeniyetinin güzide şehri Nevşehir’imize değer katmak için hepimiz çalışacağız. Cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa güçlü Türkiye’nin önünü açacaktır. Bizler Türkiye sevdalısıyız. Milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak için vakit ’Birlik Vakti’dir” diye konuştu.


Açıkgöz, Milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak; milletimizin millî, ahlâkî, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve yücelten bir neslin devamı için hep birlikte çalışacağımızı gururla ifade etmek istiyorum.

         Bu vesileyle Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi kurucu yönetimimize ve şube başkanımız Muzaffer LEBLEBİCİ’ ye başarılar dilerim. Allah, yâr ve yardımcıları olsun. Rabbim, hayırlı ve bereketli eylesin. İnşallah “Büyük Nevşehir Güçlü Türkiye” için hep birlikte çalışacağız. Gönlü yüce aziz hemşerilerime, saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum" dedi.


Birlik Vakfı Nevşehir Kurucu Şube Başkanı Muzaffer Leblebici

Yönetim Kurulunda Şu İsimler Bulunuyor;
Mehmet Cingil
Mehmet Yalçın
Gürbüz Dinç
Nurullah Uzer,
Ali İnce
Cengiz Hiçyılmaz
Ömer Taşçı