Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunu durumundadır. Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta, sağlığı olumsuz yönde etkilemekte ve büyük bir tehdit olan obeziteye sebep olmakta.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında çocuk ve gençler başta olmak üzere tüm topluma fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak sağlıklarının korunması ve gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması hedeflenmekte.
Bu kapsamda Nevşehir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Çim Saha Tören Alanında Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilköğretim öğrencilerine bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.
2016 yılında 500 adet bisiklet dağıtımı yapılacak olup bunun 120 adedi kriterlere göre belirlenen öğrencilere, Vali Vekili Ahmet Soley ve Tüm Protokolün huzurunda yapılan bir törenle teslim edildi.
Tören alanında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Stantlar açılarak halka Obezite, Diyabet, Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivite, Kanser, Kronik Hastalıklar, Ağız ve Diş Sağlığı Konularında çeşitli bilgiler verilip broşürler dağıtıldı. Ayrıca çocuklara 500 Adet Diş Fırçası ve Diş Macunu Dağıtımı gerçekleştirildi.