NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinden Biyolojik İndikatör Numune Alınması İşlemi Gerçekleştirildi.

22.07.2005 tarih ve 25883 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinin 46. Maddesi uyarınca; “…altı ayda bir Çevre Denetim Yönetmeliği hükümlerine göre yaptırılacak testler ile belediyeler veya yetkilerini devrettiği kuruluşlarca yapılan sterilizasyon işleminin geçerliliği kontrol edilir. Analiz için gerekli numune, ilgili standart prosedürlere göre, analizi yapacak laboratuar tarafından valiliğin gözetiminde alınır ve analiz sonuçları Bakanlığa gönderilir…”; Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinden biyolojik indikatör numunesi Müdürlük personelleri gözetiminde alındı.

Sterilizasyon etkinliğinin araştırılmasında, inoküle edilmiş standart/bilinen bir mikroorganizmayı sterilizasyon işlemi sırasında sterilizasyon cihazına konularak gerçekleştirilen işlem sonucunda elde edilen numune mühürlenerek yetkili laboratuvara teslim edildi.