Öger Tours, 2015-2016 kış programını açıkladı. Kış sezonu için Türkiye'ye 10 bin ek koltuk koyan şirket, 47 oteli daha programına ekleyerek sayıyı 174'ye çıkardı. Şirket ayrıca otelcilerle işbirliği yaparak, kış döneminde cazip fiyatlarla uzun süreli tatilleri yaygınlaştırmayı hedefliyor. 

Tütkiye'ye en çok turist getiren tur operatörlerinden  Öger Tours, 2015-16 kış programını Kapadokya'da açıkladı. Toplantıya, şirketin CEO'su Björn Walhter, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Öger Tours Dış İlişkiler Koordinatörü  Rıdvan Edebal, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler ile Türkiye ve Almanya'dan gazeteciler ve blog yazarları katıldı. 



ÖNAL: ÖGER TOURS İLE HER ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Öger Tour ile Türkiye turizmi arasındaki yakın ilişkiye dikkat çekti. Almanya'dan Türkiye'nin yedi bölgesine operasyon yapan ve 1.100 otel ile çalışan Öger Tours'la her alanda işbirliği yapıldığını kaydeden Önal, şirketin kış programını açıklamak için Kapadokya'yı seçmesinin de ayrıca anlamlı olduğunu ifade etti.



Toplantının Kapadokya'da gerçekleştirlmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Öger Tours CEO'su Björn Walther, şirketin kış programını kamuoyu ile paylaştı. 

KIŞ SEZONU İÇİN TÜRKİYE'YE 10 BİN EK KOLTUK

2015-2016 kış sezonu için Türkiye'ye 10 bin ek koltuk koyduklarını ve 47 oteli daha programlarına eklediklerini kaydeden Walther, haziran ayının ortasından itibaren Türkiye talebinde önemli bir artış yakalandığına dikkat çekti. Türkiye'yi desteklemeye devam ettiklerini söyleyen Björn Walter, “Türkiye'nin Rusya'da yaşadığı kayıpların giderilmesine katkı sunmayı umut ediyoruz. Özellikle son dakika satışları ile önümüzdeki aylarda Türkiye'yi desteklemeye devam edeceğiz. Öger Tous'u da bünyesinde barındıran Thomas Cook, temmuz-ekim arası dönem için Türkiye kapasitesine 20 bin koltuk daha ekledi.” dedi.

ÖGER TOURS'TAN YENİLİKLER

Öger Tours'un kış operasyonlarına bu yıl Fethiye/Likya bölgesini de eklediğini hatırlatan Björn Walther, Thomas Cook'un bu kış sezonunda 28 konsept oteliyle hizmet vereceğini ifade etti. Uçakları daha konforlu hale getirdiklerini ve Almanya içindeki demiryolu ulaşımını da tatil paketlerine eklemeye başladıkları bilgisini paylaşan Walther, kış döneminde Mısır'a ise 30 bin ek koltuk koyduklarını da açıkladı.

UZUN SÜRELİ TATİLLER İÇİN YENİ ÇALIŞMA

Öger Tours, kış döneminde 20 gün ve üzeri tatiller için de yeni otellerle anlaştı. Walther'ın anlattığına göre, bu tip tatiller için tüm destinasyonlarda toplam 176 otel ile çalışılacak. Özel olarak fiyatladırılan bu paketlerde turistler, ciddi oranlardaki indirimlerle konaklayabilecekler. Şirket, kış döneminde Türkiye'den 46'sı yeni anlaşma olmak üzere, toplamda 174 otelle çalışılacak; Almanya'nın 21 havalimanından haftada 180 uçuşla turist getirlecek. Öger'in kış programına eklenen otellerden 27'si Antalya, 19 tanesi ise Ege'de yer alıyor.



TÜRKİYE TALEBİ ARTIYOR

Tunus saldırılarına ve bu saldırıların sektöre etkilerine de değinen Walther, “Tunus'ta yaşanan saldırının bölge turizmini olumsuz etkilememesini umuyorum. Sektörün olumsuz etkilenmemesi için basına önemli bir rol düşüyor. Tunus saldırılarından sonra müşterilerin önemli bir kısmı ülkeyi terk etmek istedi, biz de ücretsiz olarak destinasyon değişimi yaptık. Orta vadede ise Türkiye'ye dönük sayılarda artış kaydedildi. Otelcilerin de verdiği destekle Türkiye'ye olan talep her geçen yıl artıyor” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de bakanlığın da verdiği destekle otel fiyatlarının yüzde 3-4 bandında düşüş gösterdiğini söyleyen Bjorn Walther, bunun da ülkeyi Avrupa'da daha avantajlı bir duruma getirdiğini anlattı. Önümüzdeki dönemde Akdeniz'de çanağında talebin büyük oranda Türkiye'ye kayacağını belirten Björn Walther, Türkiye'de yeni destinasyonları programlarına alacaklarını ancak bunu şimdilik açıklamak istemediklerini söyledi.



ERCİYES SUNUMU YAPILDI

Basın toplantısına katılan Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Erciyes'te yürütülen kış turizmi çalışmaları ile ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi. Erciyes projesinin 300 milyon euro değerinde olduğunu kaydeden İkiler, projenin alt yapısının Avusturya sistemi ile yapıldığını söyledi. Bölgede şu anda 600 yatağın faaliyete geçtiği bilgisini paylaşan İkiler, yatırımlar tamamlandığında bölgedeki yatak kapasitesinin 8 bine yükseleceğini ve kayak konusunda fiyatlandırmanın makul olacağını kaydetti.



Öger'in kış programının tanıtıldığı toplantıda birer konuşma da şirketin Ürün Müdürü Altan Tarakçı ve gençlik ve spor ürünlerinden sorumlu yetkilisi Songül Göktaş Rosati tarafından yapıldı. 

TARAKÇI: AVRUPALI TURİST KIŞIN ANTALYA'DA İKİ AY TATİL YAPABİLİR

Tarakçı konuşmasında kış tatili için Antalya ve Alanya'nın son derece cazip hale geldiğini belirtti. Tarakçı, “Biz de acenteler olarak bunu daha fazla teşvik etmeye çalışıyoruz. Kış periyodunda Türkiye'nin sunduğu olanakları hiçbir Akdeniz ülkesi sunamaz. Türkiye'nin sunduğu avantajlarla, Avrupalı bir turist kışın Antalya'da iki ay tatil yapabilir duruma geldi. Uzun süreli tatiller için başlattığımız çalışmalar; 60 yaş ve üzeri ve tatilciler arasında büyük ilgi görürken, oteller tarafından da destekleniyor.” dedi.



GÖKTAŞ: İSTANBUL KATALOĞU ÇIKARDIK

Songül Göktaş ise sunumunda şunları söyledi:

Türkiye'de toplam 25 golf oteli ile çalışıyoruz. Son olarak Regnum Carya Belek, Altın Yunus ve Gloria Sport Arena'yı da programımıza dahil ettik. Çalıştığımız golf otellerinin 12 tanesi Belek'te. Mısır dalış konusunda ilgi görürken, Antalya kış döneminde daha çok futbol kulüplerinin ilgi odağı oluyor. 

İstanbul için ise özel bir katalog çıakrdık. Bu kentte 110 tane 5 yıldızlı otelle çalışıyoruz. İstanbul ile Almanya arasında çok güçlü bir ulaşım ağı var. Bunun yannda, İzmir, Kayseri, Ankara, Adana ve Trabzon'u da programımıza dahil ettik. 



ALMAN GAZETECİLER DE KATILDI

Öger Tours'ın kış programını açıkladığı Kapadokya'daki etkinliğe çok sayıda Alman gazeteci ve blog yazarı da katıldı. Kapadokya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen gazeteciler, katıldıkları balon turu ile bölgeyi daha yakından tanıma imkanı buldu. Yapılan programın Kapadokya'nın tanıtımına da önemli bir katkı sunması bekleniyor.

ÖGER TOURS'UN KIŞ PEOGRAMINA EKLEDİĞİ YENİ OTELLER

• Antalya

Grand Park Lara
Kervansaray Lar
Melas Lara

• Belek

Sirene Belek Golf Hotels
Kempinski Hotel The Dome
Crystal Tat Beach Golf & Spa
Club Mega Saray
Sueno Hotels Deluxe Belek
Gloria Sports Arena
Papillon Zeugma

• Kemer 

Fame Residence Kemer & Spa
Paloma Renaissance Antalya Beach Resort & Spa*

• Side 

Grand Seker
Royal Taj Maha
Side Crown Charm Palace
Side Orange Palace
Terrace Beach Resort
Side Star Elegance
Voyage Sorgun
Sueno Hotels Beach Side
Heaven Beach Resort & Spa


• Alanya 

Azura Deluxe Resort & Spa
Sea Life Buket Beach Hotel
Kleopatra Atlas
Sunprime C-Lounge
Smartline Sunpark Beach & Marine
SunConnect Eftalia Marin
Sea Life Buket Beach Hotel

• Kuşadası

Efe Boutique Hotel
Hotel Dabaklar
Hotel Palmin
Suhan 360 Hotel Beach & Spa
Double Tree by Hilton
Amara Sealight Resort

• Fethiye: 


Hotel Mendos
Villa Daffodil
Marina Vista
Ece Saray Marina Resort
Alesta Yacht Hotel

• Marmaris

Romance Hotel
Orka Club Nergis Beach
Cettia Beach Resort
Pasa Bay
Elegance International
D-Resort Grand Azu
Marti Hemithea

• İçmeler: 

Martı Hotel Resort


Savaş Daş - TurizmGüncel - Kapadokya