Blok Bims, sektöründe fark yaratan Klima Blok Serisi ve Lento ürünleriyle Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı'nda yerini aldı.
Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan, 39 yıldır Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı Yapı Fuarı – Turkey build İstanbul, 10-14 Mayıs’ta 111.000 ziyaretçisiyle yapı sektörünü buluşturuyor. Fuar ilk kez bir ülke yerine Afrika’dan Kenya, Nijerya ve Mozambik’i  “Konuk Bölge” olarak ağırlıyor.
Proje kapsamında düzenlenecek “Afrika - Türkiye İnşaat Forumu”nun ardından, bu üç ülke ve kıtanın önemli pazarlarından gelecek satın alma heyetleri, fuar katılımcılarıyla “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya gelecek. İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri kapsamında ilk defa “Hedef Pazar Projesi” gerçekleştirilecek.
Türk yapı sektörünün gözde pazarlarından İran’ın ağırlanacağı proje kapsamında, Kalekim’in desteğiyle “İran – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı” düzenlenecek. Fuarda Klima Blok Serisi ve Lento ürünlerine detaylı olarak yer veren Blok Bims, ürün yelpazesi ile Türkiye'de Mantolamayı kaldırmayı hedeflemektedir. Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı'nda konuşan Blok Bims Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ertaş, enerjide dışa bağımlı olan ülkemizde dışarıdan ithal ettiğimiz enerjinin % 30'unu binalarda ısınma veya soğutma amaçlı kullanmaktadır. Bunun bilincinde olan firmamız ARGE çalışmaları ile devam ederek yeni izolasyon değerleri yüksek ve işçilikten hem de maliyetten tasarruf amaçlı ürünler çıkararak inşaat sektörünün hizmetine sunmuştur. Yıkanmış % 100 pomza taşından üretilen ürünlerimizin ısı ve ses yalıtımının yüksek, doğa dostu ve "A1 Sınıfı Yanmaz" bir malzeme olması ürünlerimizi diğer yapı malzemeleri arasından ön plana çıkarıyor. Odak noktamızda ısı yalıtımı, enerji tasarrufu olmasından dolayı ve bölgelere göre yapılan ısı yalıtım değerleriyle mantolamaya son veriyor. Doğal olarak ısı yalıtımı yapan Klima Blok Serisi ürünleri, bu konuda önemli bir rol üstlenmiş durumdadır. Fuar 14 Mayıs 2016 Cumartesi gününe kadar gelen ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.