PKK ve IŞİD'in şehir hücreleri ve dağ mevzilerine karşı operasyonlar düzenlenirken şehirlerde de terör saldırılarına karşı alarm verildi. Şimdi Bu 5 araç her yerde aranıyor! İstanbul'da metro istasyonlarında tehlikeye karşı bomba uyarısı yapılırken, 5 şüpheli aracın plakası da tüm birimlere dağıtıldı.

Emniyet Müdürlüğünün İstanbul ve Bursa çevresinde görülmesi muhtemel ikisi kamyon dört çalıntı araçla ilgili olarak, emniyet birimlerine bomba uyarısı yaptığı bildirildi.

Şüpheli araçların Batman'dan çalınan 2011 model 38 FH plakalı Ford marka kargo kamyon, Şırnak'tan çalındığı bildirilen 25 AT plakalı Nissan Kamyon, 01 BGA plakalı Toyota marka araç, 21 ET plakalı kırmızı motosiklet ve çalıntı plaka kullandığı bildirilen Tempra marka araçlar olduğu belirtildi.


 Türkiye'nin PKK ve IŞİD merkezlerine yönelik operasyonları sürerken emniyet güçleri terör saldırısına karşı uyardı. Son dönemde yaşanan terör saldırılarının artabileceği istihbaratı, emniyeti alarma geçirdi. Büyük şehirlerde güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkarıldı.
 
İstanbul Valiliği ilçe emniyet müdürlüklerine bomba uyarısı yaptı. İstanbul'daki tüm ilçe emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda özellikle metro istasyonlarına dikkat çekildi. Valilik; Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metro duraklarına yönelik saldırı uyarısında bulundu.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü de tüm birimlere uyarısı yazısı yazı göndererek bomba yüklü olduğu öne sürülen 5 araç plakası dağıttı. Bomba imha uzmanlarının olası bir tehlike için hazır bekletildiği öğrenildi. 

İstanbul ve Bursa civarında olabileceğinden şüphenilen 4 çalıntı araç içinde uyarı yapıldı. İkisi kamyon dört çalıntı araçla ilgili İstanbul ve Bursa emniyetleri bilgilendirildi. Belirtilen araçların görüldüğü yerde güvenlik önlemi alınarak çevirilmesi ve araçlara bomba imha uzmanlarının müdahale etmesi istendi.
 
Emniyet personeli için de güvenlik önlemleri artırıldı. Gece saatlerde görev yapacak personel ek tedbirler konusunda uyarılırken çelik yelek kullanılmadan görev yapılmayacağı belirtildi