Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığıkutlama mesajında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 91. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve kıvançla kutluyoruz" ifadelerinde bulundu.

Salaş tarafından yayımlanan kutlama mesajında, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün en büyük teminatının Cumhuriyet olduğuna vurgu yapılarak şu görüşlere yer verildi:

"Bağımsızlığını köklü tarihinin her döneminde canı ve kanı pahasına koruyan Türk Milletinin, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğu Cumhuriyetimizin 91. yılını kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Milletimizin top yekun kurtuluş mücadelesi vererek büyük fedakarlıklar ve zorluklarla kurduğu Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak birey olarak hepimizin milli görevidir. 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz' diyerek yeni nesle seslenen Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden hareketle, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında ülkemizin her yönüyle dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almasını sağlamak en temel hedefimiz olmalı. Birlik ve beraberliğimizin öneminin bir kez daha ortaya konulduğu bu önemli günde, bize bugünlerimizi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, ülkemizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımızla kutluyorum." dedi.