Nevşehir Belediye Meclis Toplantı salonunda Bosna Hersek’in Hadziçi Belediye Başkanı HamdoEjuboviçve beraberindeki heyeti Nevşehir’de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, 8 i köklümedeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinin dünya coğrafyasında eşi ve benzeri olmayan önemli bir coğrafya parçası olduğunu kaydetti.

Tarihi boyunca bu topraklarda savaşın olmadığını vurgulayan Seçen, farklı din ve inanca sahip insanların dostluk ve barı içerisinde yaşadığını aktaran Belediye Başkanı Seçen, bölgenin gerek Türkiye ve gerekse de dünya turizmi açısından vazgeçilmez öneme sahip bir turizm merkezi olduğunu dile getirdi.

Seçen, Bosna Hersek’i bugüne kadar hep kitaplardan ve arkadaşlarının anlatımıyla tanımaya çalıştığını belirterek, bundan sonra yapacağı ilk dış ülke ziyaretinin de mutlaka Bosna Hersek’e olacağını söyledi. Kendisini tanımasa ve görüşme yapmasa bile Aliyaİzzetbegoviç’i çok sevdiğini dile getiren Seçen, Türkiye ‘nin en zor günlerinde Bosna Hersek’i yalnız bırakmadığını ve her zaman destek çıktığını vurguladı.

Hadziçi Belediye Başkanı HamdoEjuboviç’de, kendisini ve kafilesinin konuk edilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Seçen’i en kısa süre içerisinde yaşadıkları şehirde misafir etmekten büyük bir onur duyacaklarını belirten Hadziçi Belediye Başkanı HamdoEjuboviç, kendileri için dua ettiklerinde mutlaka buna Türkiye’yi de eklediklerini söyledi. Hadziçi Belediye Başkanı HamdoEjuboviç “ Türkiye güçlü olursa, Bosna Hersek’de güçlü olur.Buna yürekten inanıyoruz. Nevşehir ile şehrimiz arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ediyoruz.b “ dedi.

 Belediye Başkanı Atilla Seçen daha sonra konuk Hadziçi Belediye Başkanı HamdoEjuboviç’e çeşitli hedileyeler takdim etti. Hadziçi Belediye Başkanı HamdoEjuboviç’ de Nevşehir Belediye Başkanı Seçen’e hediye takdim etti.