Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenen ahşap yakma kursu dönem sonu sergisinin açılışında kurum müdürünün olmayışı tepki çekti.
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında açılışı gerçekleştirilen Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ahşap yakma kursu dönem sonu sergisinde kurum Müdürü Mustafa Özdemir'in yer almaması başta kursiyerler olmak üzere Nevşehir halkının büyük tepkisine neden oldu.
 
Serginin açılışını Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Filiz Kılıç ve Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatör Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli tarafından yapılırken, kurdele kesimi neşeli anların yaşanmasına da sebep oldu.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Kurum müdürünün dahi yer almadığı bir sergide, serginin sahibi gibi davranarak kurdele kesen protokol üyelerini anlamış değiliz. Açılışın fotoğraflarına baktığımızda adeta güler misin, ağlar mısın denecek bir tablo ortaya çıkmaktadır. Kendi kurumu bünyesinde oluşturulan eserlerin yer aldığı bir serginin açılışına katılmayarak orada bulunan Milli Eğitim Müdür Yardımcısını adeta ezen, yok sayan bir anlayışa tepki vermek yerine etrafa gülücükler saçan anlayış emek harcayarak, bir eser ortaya çıkaran kursiyerlerden hiç mi utanmamaktadır" diyerek hem Halk Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir'i hem de Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli'yi eleştiri oklarının hedefine koydu.
 
Sergiye ev sahipliği yapan Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'ni de eleştiren Mustafa Uğur, "Üniversitemiz rektörünün özel kalem müdürü hiç mi iş ve işlem bilmemektedir bunun da sorgulanması gerekmektedir. Kurum müdürünün dahi katılmaya tenezzül etmediği, davetli protokolü yok saydığı bir etkinliğe yoğun programı arasında üniversite rektörünü koşar adım gönderenlerin amaç ya da amaçları nedir, kimlere hoş gözükmek için adımlar hızlandırılmaktadır bunların cevabını birilerinin vermesi gerekmektedir. Geçmişte üniversitemize, rektör hanıma, akademik ve idari kadroya boş buldukları her an eleştiri ve hakaretleri ardı ardına sıralayanlara şimdilerde gizliden gizliye zeytin dalı mı uzatılmaktadır" şeklinde konuştu.