Nevşehir'in Haberlerden haberi Işık da duran arabalara para dilendikleri için bu caddede sürekli kazalar ve yaralanmalar oluyor. Meteris esnafları ve  osmanlı caddesi esnafları olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Konuyla alakalı gerekli bililendirmenin yapılmasını ve bu konu Hakkında halkımızın bilinçlenmesi için haber yapılmasını istiyoruz.... İyi çalışmalar.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Nevşehir'de yerleşen Suriyeli mülteciler, kırmızı ışıklarda adeta kazalara davetiye çıkarıyor.
 
Nevşehir'de sinyalizasyon kavşaklarında dilencilik yapan küçük çocuklar, kazalara davetiye çıkarırken şoförlerin de tepkisine neden oluyor.
 
Özellikle kırmızı ışık yandığı esnada ışıkta duran araçların arasında tek tek dolaşarak hiç tehlikeye aldırmadan hem kendi canlarını hem de sürücüleri zor durumda bırakıyor.
 
Nevşehir merkezde bulunan birçok kavşak ve trafik ışıklarında bekleyen ve kırmızı ışıklarda duran araçlardan para isteyen Suriyeli minik dilenciler, bazen de hızla geçen araçların arasında dolaşıyor.
 
Bu duruma tepki gösteren araç sürücüleri, yetkililere seslenerek, "Her gün geçtiğimiz güzergâhlarda özellikle meteris osmanlı caddesi kavşağı başta olmak üzere Nevşehir’deki trafik ışıklarında dilencilik yapanlarla karşı karşıyayız. Bazen araç akışında dahi araçların arasından geçerek kazalara davetiye çıkarıyorlar. Yarın birisi araçların altında kalırsa bunun hesabını kim verecek Yetkilerden ricamız bir an önce bu duruma el atıp bunun önüne geçsinler." sözleriyle tepkilerini dile getirdi.