42 yıldır Nevşehir’de ikamet eden Tahir Kırtak, 1972 yılından beri Nevşehir’de minare ustası olarak çalıştı. Sigortası hiç yatmadığı için emekli olamayan   Kırtak, kentsel dönüşüm çerçevesinde Yeni TOKİ Konutları’na taşındı. Bir gece eczaneye giderken yaşadığı kaza sonrası ise durumu içler acısı bir hal aldı. Bir gözü görmeyen ve başının sol tarafında derin açık yara bulunan Kırtak’ın derisi sıyrıldığı  için kafatası görülebiliyor  ve yaşama bu haliyle tutunmaya çalışıyor.

Emekli olamadığı için sadece 65 yaş maaşı ile ayakta kalmaya çalışan Tahir Kırtak, iki oğlunu ve eşini peşpeşe kaybetti. Engelli olduğu için çalışamayan diğer oğlu, gelini ve üç torunuyla aynı evde yaşayan Kırtak, “gece eczaneye yürürken TOKİ’de şehiriçi dolmuş bana çarptı. Kırılan bastonum yüzümü kesti gözüm kör oldu. Vicdansız şoför otobüsüyle durmadan kaçtı, etraftakiler beni hastane yerine eve getirdiler. Param olmadığı için doktora gidemedim kendim pansumanlarıma da devam ediyorum” dedi.

Kaza sonrası iş göremez raporu alan Kırtak, oğlu engelli olduğu için çalışamadığını dolayısıyla torunlarının yükünün de omzunda olduğunu belirterek “Sosyal Hizmetlere hasta aylığı almak için başvurdum. Onlar da o halde 65 yaş maaşı ile bunu birleştirelim dediler. Şimdi ikisini de alamıyorum, her gittiğimde evrakların Ankara’dan gelmedi diyorlar. 8 aydır 1 kuruş gelirimiz olmadan yaşıyoruz” diyen Tahir Kırtak, başından geçenleri anlatırken gözyaşlarına da hakim olamıyor.


NOT: Maddi imkansızlıklar ve büyük zorluklar içinde yaşam mücadelesi veren Tahir Kırtak’a destek olmak isteyen hayırseverler Yeni TOKİ Evleri 3. Blok B5 Apt. No:33 Nevşehir adresinde kendilerini ziyaret edebilirler.