İHH Nevşehir Gönüllü Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan eşyalar bugün dualarla yola çıkacak. 6 kamyondan ouşan konvoy 12:30'da yola çıkacak


Çetin savaşın sürdüğü Suriye'deki mazlum Müslümanlara ulaştırılmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfı Gönüllüleri'nce toplanan yardım malzemeleri bugün saat 12:30'da Gülbahçe önünde yapılacak uğurlama töreniyle yola çıkacak.

İl Müftü Vekili Nazım Haksever'in dualarıyla yola çıkacak olan yardım kamyonlarınıı Nevşehir halkı uğurlayacak.

Haber bültenlerinde sıkça yeralan  açlık ve soğuktan ölümlere karşı mazlumların yarasına bir nebze merhem olacak yardım malzemeleri Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan girerek tampon bölgedeki İHH personellerine teslim edilecek. Suriye plakalı araçlara nakledilecek olan yardım malzemeleri Halep ve çevresinde dağıtılacak.

Nevşehir'den en son Ramazan Ayı'nda gönderilen yardımlar Halep'te çatışmaların sürdüğü mahallelerde evlerinden çıkamayan Müslümanalar dağıtılmıştı. Kapadokya TV tarafından hazırlanan Savaşın Gerçek Yüzü adlı belgeselde bu yardımların dağıtımlarına da geniş yer verilmişti.

Suriye'de savaş nedeniyle büyük tehdit altında yaşayan insanlara Nevşehir'den gidecek yardım tırlarında soba, halı, battaniye, sünger yatak, kuru gıda ve çocuk bezi bulunuyor.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE YARDIM
ÇANAKKALE RUHU

 Fasülye 16 tl patetes 3 tl olmuş kimin umrunda kilerindeki fasülye nohut çuvalının yarısını iki çuval patetesinin birisini kuruttuğu yeşil fasülye üzüm kayısı turşudan tutun sucuğuna peynirinden pekmezine eriştesinden tuzuna vs. varana kadar mutfağını bölüp getirdi SURİYE li kardeşleri için
Ya o çocuklar iki ayakkabıdan birini sırtındaki kazak mont kabanlarını getirdi SURİYE li kardeşleri için
KÖYÜMÜZDE(TOPAÇ) bu yardımlar gelirken burnumuzun direği sızladı gözlerimiz yaşardı SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ e giden bu yardmılarla minik bir ÇANAKKALE yaşadık adeta.
Bu yardımlarda Emeği geçen NEVŞEHİR gönüllü İHH Koordinatörü Baki ÖNCEL hocama Köy muhtarı Mehmet YILDIZ ve ihtiyar heyetine Emeğini hiçbir zaman esirgemeyen kardeşimiz köyümüz AKP temsilcisi Zafer SEVİL e çok teşekkür ediyor SURİYELİ kardeşlerimize de ZALİMİN zulmünden bir an önce kurtulmaları için YÜCE MEVLAYA dua ediyoruz.
ALLAH (cc) a emanet olunuz...