Bireyin ve toplumun her anlamda sağlıklı huzurlu yaşaması ve adaletli işlemesi için sadece Polis ve Emniyet Güvenlik Birimiyle bu işler çözüme kavuşmayacağı bir gerçek önce aynaya bakmalı sonra sorumluluk ve yaşama gayesini tekrardan gözden geçirerek; vatandaşın vergileriyle kurulan tüm kurumların,seçilmişlerin atanmışların bu vahim tablo karşısında ne yaptıkları ve ne yapmadıkları sorusu, tüm ‘yapay’ gündemlerin önünde yer alması gerekir. Ne Nevşehir Master Planı, ne makam koltuk saltanatlar, ne koskoca organize sanayi, ne ışıkları insanı sarhoş eden AVMler, ne içi boş dernekler,sendikalar,ne kuru kuru ancak sorun üreten siyasi partiler ve partililer, ne oturduğumuz lüks daireler; hiç biri insan hayatından asla daha değerli değildir.Ve hiç biri toplumsal huzuru sağlayamazlar.Bunun içindir ki geçmişte dedelerimizin ancak 50 yılda bir duydup dillerden dillere yaydıkları ve efsaneleşen cinayetler şimdilerde artık sık sık duyar olduk.
Ne Seçim Ne Geçim önce ...
Komşu akraba yetim dul herşeyden önce kul hakkını bilmediğimiz için şimdilerde Ahlak ayaklar altında,İnancımız manevi değerlerimiz örf adetler güzelim gelenekler göreneklere ihanet edercesine yozlaştırılma çalışmalarının başarılı operasyon ürünü olduk her birimiz yada ailemiz çevremiz... Biz böyle değildik ne oldu bize ? Nerde büyüklerimize saygı küçüklerimize sevgi? Nerde kulağımızı çeken komşu amcalarımız? Bize kol kanat geren büyüklerimiz? Nerede ..
Şimdilerde bir vurdumduymazlık almış başını gidiyor bilmiyor ki belki yarın senin evladınında kapısını çalacağını....Kalmamış ne ar ne edep ne haya ... Çağdaşlıkmış GÜYA hepsi koskocaman bir amaçsız şeytani nefisten RÜYA...Biz hani komşularımızla paylaşmıştık kahvaltıda bir somunu ... Kabusa uyanmamak için etrafınıza bakar kör değil açıp gözlerinizi iyi bakın:
 Ya komşu çocuğu bugün başlamış esrara...Yarı hadi sanada bulaşırsa... Alkol uyuşturucu ile yaşanmamış güzellikler hadi elimizden bir sabun gibi kayarsa... Geçici Nefsine bir dur de ne olur.Yada biri elini tutsun.Nasıl geri dönüşü olur söyleyin bana? Lütfen yalvarıyorum Ortada bir günah varsa Bu Hepimizin.Kimse kimseden daha kirli değil kimse kimseden daha temiz...

Gencecik günahsız bedenler solmasın...       Analar ağlamasın...

Daha duruyormusunuz???

Okumakla değil paylaşmakla sağ duyu merhamet inanç sorumluluk görev huzur mutluluk için TÜM NEVŞEHİR HAYDİ HAREKETE....
Saygılarımızla
FİB Haber
"Eline beline diline sahip ol...!"
  Hacı Bektaşi Veli