Cep telefonu veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara 444 4 51* numarasıyla yapılan aramalara asla cevap vermeyin uyarısı… Uyarıyı tüketiciler yaptı. İşte uyarının gerekçesi…

Şikayetvar’ın haberine göre: Cep telefonlarından birçok aboneye ulaşan kötü niyetli kişiler, “Yaptığınız son alışverişlerden dolayı check-up kazandınız, ancak süresini geçirdiğiniz için 299.00 TL borçlusunuz” diyerek milyonlara kullanıcıyı kurdukları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Şüphelenen vatandaşlara ses kayıtlarının da olduğunu söyleyen dolandırıcılar, ikna edebildiği kişilerden kredi kartı bilgilerini alıyor. İkna olmayan abonelerle başa çıkamayacaklarını anladıklarında da “Borcunuz yok, yanlışlık oldu” diyerek aramayı sonlandırıyorlar.

Tuzağa düşen birçok vatandaşın olduğunu, bu numaralardan gelen aramayı kesinlikle açmamaları gerektiğini belirten tüketicilerin şikayetleri şöyle:

"Borcum 299.00 TL Çıktı, İnanmayın!" 

“444 4 51* çağrı merkezinden sağlık merkezi adı altında arandım. Güya yaptığım alışverişlerden indirimli check-up kazanmışım , telefonda bilgi verilmiş onaylamışım sesim sistemde kayıtlıymış, check-up süresi dolduğu içinde bana 299.00 TL borç çıkardılar. İlk kez arandığım bir yerden borçlu olduğumu öğrendim, ses kayıtlarını çıkartın dediğimde müşterilerin dinleyemeyeceğini söylediler o zaman nerede kaldı karşılıklı korunma yasası diye çıkıştım. Biraz daha çıkışınca borcunuz yok deyip teli kapattılar, buradan herkese seslenmek istiyorum yukarıda gördüğünüz numarayı sakın açmayın eğer böyle bir konuşma yaptıysanız hemen savcılığa şikayet edin. Çünkü birçok insanı aynı yöntemle kandırmışlar.”

“Yüzlerde İnsan Mağdur Oldu”

“444 4 51* no'lu telefondan aranılarak yanıltılmaya çalışıldım. Arayan şahıslar uydurma bir bahaneyle kredi kartı bilgilerimi almaya çalıştılar. Bu numarayı geri aradığımda telefonlarıma cevap verilmiyor. Bu numara ile alakalı bir araştırma yaparsanız yüzlerce insanın mağdur olduğunu göreceksiniz. Verdiğiniz 444'lü hizmet sayesinde tüketici nezdinde oluşturmuş olduğunuz bir güven var. Böyle bir numara aradığında biliyoruz ki çalıştığımız, iş yaptığımız ya da herhangi bir hizmet satın aldığımız gerçek bir firmadan aranıyoruz. Şikayetim şu: dolandırıcılık yapıldığı tüm yorumlardan belli olan ve hala insanları aynı tuzağa düşürmek için gün içinde yüzler belki de binlerce arama yapan bu numara hala nasıl açık kalabiliyor?”

"Bu Firmalar Neden Kapatılmıyor?"

“Geçenlerde 444 4 51* No' lu numaradan arandım. Sigorta hizmetleri olduğunu ve 1 yıllık kullanım süresinin dolduğunu, 1 yıl daha devam etmek için 598 TL ödeme yapmamı, yok eğer iptal edersem 299 TL ödemem gerektiğini söylediler. Arayanların oldukça inandırıcı olduğunu söyleyebilirim. Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Benim anlamadığım, sürekli prestijin numarası diyerek reklam yapılan bu numaraların dağıtımı bu kadar kolay mı? Her gelene sorgusuz sualsiz bu numaraları dağıtıyor musunuz?”