NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’e il ve ilçe temsilcileri ile istişare toplantısı düzenlemek ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere gelen Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türkiye’de Genel Kurmay Başkanlığı kadar Diyanet İşleri Başkanlığının büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Günümüzde diyanet işleri başkanlığının çeşitli kesimlerce tartışıldığını hatırlatan Sergi, diyanet işleri başkanlığının tartışılmasının abestle iştigal olduğuna dikkat çekti.

Camiler ve Din Görevlileri haftasının adının Camiler Haftası olarak değiştirilmesine de tepki gösteren Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, diyanet işleri personellerine siyasi baskı uygulayanları da kınadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında diyanet çalışanlarına haksızlık uygulayan il yöneticilerine de seslenen Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Sergi “Keser Döner, Sap Döner, Gün Gelir Hesap Döner” diyerek tepkisini ifade etti.

Sergi, “Diyanet İşleri Başkanlığının ülkemizde tartışıldığını görüyoruz. Başkanlık siyasilerin beklentilerinin olduğu gibi tartışılan bir kurumda aynı zamanda. Bu başkanlık Cumhuriyetle birlikte kurulmuş. Diyanet işleri başkanlığı ülkemizde din işlerinin bir disiplin altında yürütülmesi için kurulmuş bir kurumdur. Genel Kurmay Başkanlığı bu millet için neyse; güvenliğimizi sağlıyor, diyanet işleri başkanlığı da dini, birlik ve bütünlüğün sağlanması için o kadar önemlidir. Bu kurumu tartışılanların abestle iştigal ettiklerini görüyoruz. Kutsal bir kurum değildir. Sunulan hizmet kutsaldır. Diyanet işleri başkanlığının eksiği gediği yok mu tabi var. İyi yönetilmiyor. Kuruma dışarıdan gelen yöneticilerden dolayı kurum iyi yönetilemiyor. Diğer bir sebep ise korkunç bir siyasetin baskısı altında. Diyanet siyasetin güdümünden kurtarılması lazım. İnsana hizmet zor ve sabır ister. Diyanet işleri başkanlığı dini tek otoritedir. Diyanet işleri başkanlığında biraz da sevgi ve ilgi eksikliği var. Ne hikmetse dışarıya karşın merhamette cömert olan yönetim kendi personeline karşı daha sevgisiz ve ilgisiz. Bunun örneklerinden biri resmiyette Camiler ve din görevlileri haftasının ismi camiler haftası olarak kutlanmaktadır. Bu nedenle yöneticileri kınıyoruz. Bir siyasi partinin uzantısı sendika kendisine üye olmayan kurum çalışanları üzerinde baskı kurmayı sürdürüyor. Biz burada bir hak mücadelesi veriyoruz. Bu sendikanın illerdeki yöneticilerine sesleniyorum. Unutulmasın; Keser döner, Sap döner, Gün gelir hesap döner. Hesabımız çok çetin olur. Biz kavga gürültü istemiyoruz. Ama kavga isteyen varsa bizde varız. Bu ülkenin bir çok problemi var iken böyle sorunlarla boğuşmamalı. Camileri halka anlatan din görevlisidir. Din görevlisi herhangi bir siyasinin arka bahçesi olmaktan kurtarılmalı. Bize yapılan bu baskılar zulümdür. Diyanette zulüm oluyorsa diğer yerde yapılan zulmün ne anlamı var. Ucuz ve aciz sendikacılara hadlerini bildireceğiz. Rüzgar eken fırtına biçer. Yapılan baskıların hesabını noktasına, virgülüne kadar soracağız. Din görevlilerinin en büyük sıkıntılarından biri de adil uygulanamayan rotasyon sıkıntısıdır. Hutbelerde Allah Adaleti Emreder diyor. Allahın adaletini insanlara anlatan bir kurumda adaletsizlikten bahsetmek ne kadar acıdır” açıklamalarında bulundu.