Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentimizin çeşitli bölgelerinde bulunan Cemevleri ile birlikte Nevşehir'de gerçekleştirdiği Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinliği 20 Haziran'da başladı. Kocaeli'den ilk grup Hacı Bektaş'a giderken, vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin Hacı Bektaş Veli ilçesinde hizmete açtığı tesislerden faydalanıyor.
İLK KAFİLE NEVŞEHİR'E ULAŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli'deki Cemevlerinin ortaklaşa düzenlediği Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinliğine katılım programı için Kocaeli'den gruplar gitmeye başladı. Bu yıl 2 bin 400 civarında Kocaelili etkinliğe katılacak. Son olarak Darıca Cemevi'nden 300 kişilik grup, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül nezaretinde, araçlarla etkinliğe katıldı. Dört hafta süren etkinlikler kapsamında Kocaeli'de bulunan tüm Cemevleri sıra ile Nevşehir'e götürülecek. Bu hafta ise Nevşehir'e, Körfez Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Vakfı Körfez Şubesi'nin gideceği belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR'İN TESİSLERİNDE

Anma etkinliğine katılan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesinde yaptırdığı tesislerde konaklayacak. Kocaelililerle birlikte Türkiye'nin her yerinden gelen vatandaşlara hizmet veren tesiste 200 kişi konaklayabiliyor. Yapımına 2005 yılında başlanan, her yıl geliştirilen tesiste 2 mutfak, Cem Salonu, yemekhane ile 12 tuvalet bulunuyor. Bölgede ayrıca yapımı yine Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hatıra ormanı da yer alıyor.