NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp ilçesinde Belediyenin doğalgaz alt yapı çalışmalarında sona yaklaşması üzerine Enerya Kapadokyagaz firması 2016 yatırım planında Ürgüp’e ağırlık verdi.

Üst yapı çalışmalarına başlanacağı için su ve kanalizasyonu tamamlanan mahallelerin cadde ve sokaklarında doğalgazın da bir an önce tamamlanması için gerekli girişimlerin sonuç verdiğini ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Bu çalışma ile birlikte abone sayısının %60’lara ulaşacağını ve doğalgaz kullanımının daha yaygın hale geleceğini ve öncelikle de çalışmaların çarşı merkezi ile birlikte 370 Evler Mahallesi, Evka Mahallesinin tamamlanamayan bazı kısımları Duayeri Mahallesi ve Musalla Camii civarında çalışılacak olup, Enerya tarafından yapılacak talep değerlendirme çalışmasından sonra sanayi bölgesi, istiklal caddesi, Cumhuriyet Meydanından Esbelli Mahallesine kadar olan cadde ve sokaklarda doğalgaz çalışması yapılabilecek. dedi.

Fahri Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Bu ön hazırlıklar gösteriyor ki; önümüzdeki bahar aylarından itibaren altyapıda bitiş ve üst yapıda başlama stardı verilmiş olacak. Ancak; halkımızın ve turizm işletmecilerinin ve esnafımızın doğalgaz şirketi Enerya Kapadokya gazın talep değerlendirme ziyaretlerinde olumlu taleplerini belirtmesi daha fazla işin yapılmasına tetikleyici unsur olacaktır. Ayrıca üst yapı çalışması tamamlanacak cadde ve sokaklarda doğalgaza yönelik talepler daha dikkatli değerlendirilecek ve halkımızın taleplerinin karşılanması daha zor olacaktır. Bu sebeple sokağından ve caddesinden doğalgaz hattı geçen, ancak henüz abonelik almayan hemşehrilerimizin bir an önce aboneliklerini şirketin sağlayacağı taksit imkanlarından da faydalanarak almaları menfaatleri açısından önemlidir.”