Bulgaristan’da mesleki yeterlilik alanında yetkili olan kurum Ülkemizde mesleki yeterlilik alanında araştırmalarda bulunmak üzere bulundu. Heyet Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanlığının da konuğu oldu.
Yaklaşık 3 gün süreyle Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’de bulunan 13 kişiden oluşan heyet birlik başkanlığının misafirliğinde bölgenin tarihi ve turistik yörelerini gezdi, bölgenin turistik güzelliklerini balonla keşfetme imkanı elde etti.
Araştırma gezisinin son gününde Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanlığını ziyaret eden heyeti Birlik Başkanı İsmail Ördü ve Birlik Genel Sekreteri Ahmet Özgün ağırladı.
Ziyarette söz konusu araştırma gezisine ilişkin açıklamalarda bulunan heyet yetkilileri, Bulgaristan ve Türkiye’de uygulanan mesleki yeterlilik uygulamalarının incelenmesi, hür iki ülke arasında bu konuda işbirliğine gidilmesi amacıyla bu gezinin yapıldığına dikkat çekti.
Gezi çerçevesinde Ankara’da Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliğiyle mesleki yeterlilik uygulamasının yapıldığı bir eğitim kurumunda inceleme ve gezide bulunduklarını söyleyen yetkili, Üniversite öğrencilerinin ve mesleki yeterlilik konusunda sertifikalı kişilerin esas alındığı araştırma gezisinin son derece yararlı olduğuna dikkat çekti.
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü’ye misafirperverliğinden dolayı da teşekkür eden heyet yetkilisine Başkan Ördü, çeşitli hediyeler sundu. Heyet yetkilileri de Bulgaristan’dan özel getirdikleri hediyeleri Başkan İsmail Ördü’ye takdim etti.