NEVŞEHİR(MHA) Kredi Yurtlar Kurumundan burs ya da öğrenim kredisi alabilmek için başvuruda bulunmayı planlayan Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin en geç 30 Ocak 2014 tarihine kadar başvurularını yapmaları istendi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğünden konuya  ilişkin açıklamada Kredi Yurtlar Kurumunun bu konudaki açıklamalarına da yer veriliyor.

Söz konusu açıklamalarda “Kurumumuza 2013-2014 Öğretim Yılında Burs, Öğrenim Kredisi Müracaatında Bulunan Öğrencilerin Kazanmış Oldukları Burs, Öğrenim Kredisini Alabilmeleri İçin Www.turkiye.Gov.Tr İnternet Adresi Üzerinden E-Devlet Şifreleri İle Kurumumuz Linkine Ulaşmaları, Link İçeriğindeki Taahhütname İle İlgili Olan Menüye Girmeleri, Taahhütnameyi Dikkatlice Okuyup, Oku Kabul Onayını Ve Taahhütname Onayını 31 Ocak 2014 Tarihine Kadar Gerçekleştirmeleri Gerekmektedir. 18 Yaş Üstü Öğrencilerin E-Devlet Şifrelerini PTT Şubelerinden Almaları Gerekmektedir. Kazanmış Oldukları Burs / Öğrenim Kredisini Almak İstemeyen Öğrencilerin Onay İşlemini Yapmamaları, Yapmış İseler Taahhütname Tanzim Ve Kabul Süresi İçerisinde Sistem Üzerinden İptal Etmeleri, Belirtilen Süre İçerisinde İptal İşlemini Yapmamaları Halinde İse “Tahsis Edilen Burs/ Öğrenim Kredisini Almak İstemediklerini” Belirten Dilekçeyi “Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 06520 Çankaya-Ankara” Adresine İvedilikle Göndermeleri Gerekmektedir. 18 Yaşından Küçük Öğrencilerin, Taahhütnamelerini Anne Veya Babaları Şayet Her İkisi de Yok İse Kanuni Vasileri İle Birlikte Kurumun Kendilerine En Yakın Merkez Veya Taşra Birimlerinden Herhangi Birine Giderek, Kimliklerini Ve Diğer Belgelerini (Vasi Kararı Vb.) Yetkili Memurlara İbraz Ederek Yetkili Memurlar Aracılığı İle İmzalamaları Gerekmektedir” denildi.