NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Yardımsevenler Derneği Nevşehir Şubesinin 12 yıla yakın bir süredir Üniversitelerde öğrenim gören Nevşehirli öğrencilere verdiği karşılıksız burs yardımı bu yıl da tamamlandı.

Bu yıl aylık 100 TL olmak üzere ve 3 ayda bir öğrencilerin hesaplarına yatırılmak üzere 300 TL karşılıksız burs verdiklerini belirten Türkiye Yardımsevenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Fatma Bay, yeni eğitim öğretim döneminde burs verilen öğrenci sayısının artmasının Nevşehirli iş adamlarının, belediyelerin ve STK’ ların kendilerine destek olmasına bağlı olduğunu dile getirdi.

Dernek Yönetimi olarak şu ana kadar başta Nevşehir Belediyesinin olmak üzere belli başlı kurum ve kuruluşların yanı sıra iş adamlarının destekleriyle bu bursları öğrencilere vermek durumunda bulunduklarını kaydeden Yardımsevenler Derneği Şube Başkanı Fatma Bay, “Bu yıl 64 üniversite öğrencimize burs imkanı tanıdık. Çok şükür bu yıl da öğrencilerimizi mağdur etmeden yardımımızı yaptık. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde burs verebileceğimiz öğrenci sayısının 100’e çıkmasını temenni ediyoruz. İnanın çevre illerdeki şubelerimize gıpta ediyorum. Zira onlar daha fazla Üniversite öğrencisine burs verebiliyorlar. Tüm Nevşehirli iş adamlarımızdan, kurum ve kuruluşlarımızdan bize bu konuda destek olmalarını istiyoruz. Sonuçta Üniversite öğrenimlerini bizimde küçük katkılarımızla tamamlayan öğrencilerimizin bu ülkenin ve ilimizin geleceği” diye konuştu.