BİLDEF İl Dernekleri Federasyonu 2. Anadolu Günleri Fuarını Gerçekleştiriyor.
ANADOLU”NUN TÜM RENKLERİ BURSA”DA İsimli fuarda Kültür ve Turizm Standları , Yöresel Lezzetler, El sanatları, Hediyelik Eşyalar sergilenecek, Konserler ve Halk Dansları yer alacak.
Fuar”ı T.C Başbakanlığı , T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı , T.C. Bursa Valiliği , Bursa Büyükşehir Belediyesi , BTSO , Osmangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi desteklemektedir. Fuar 23 – 28 Mart 2016 tarihleri arasında Merinos AKKM Fuaye salonunda saat : 10:00 ila 20:00 saatleri arasında 6 gün süreyle gerçekleşecek.
Bursa Nevşehirliler Dernek Başkanı Sn. Mehmet DEMİRCİ nin verdiği bilgiye göre, BİLDEF ( Bursa İl Dernekleri Federasyonu ) 32 il hemşehri derneğinin bir araya gelerek 2013 yılında kurdukları yeni ve genç bir federasyon olmakla beraber, kısa zamanda yaptığı örnek çalışmalarla ülkemizin bu alanda kurulu en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelmeyi başarmıştır
BİLDEF, Bursa da yeşerip dalga dalga tüm yurda yayılan bir kardeşlik projesidir. Bu organizasyon sayesinde kültürel zenginliklerimizin diğer şehirler tarafından farkına varılması amaçlanarak bu zenginliğin ülke sathına yayılmasını hedefleniyor. Uluşehir Bursa 6 gün boyunca Türkiye nin kadim medeniyetinin farklı örneklerinin sergileneceği farklı kültürel değerleri tanıma fırsatı bulunacak , zengin tarihi geçmişi ve kültürel mirasa sahip Anadolu nun eşsiz doğası , turizmi sanatı, sosyal ve kültürel hayatı , ticaret ve sanayisini tanıtma fırsatı bulacağı ,Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerini tadılacağı , resim, müzik ve şiir dinletilerinin gerçekleşeceği folklorümüzün yanında çeşitli sergiler ve sunumların yapılacağı Anadolu”nun Tüm Renklerinin Sergileneceği bir fuar olacak . 
Demirci sözlerine şöyle devam etti; Bursa Nevşehirliler Derneği (BursaNevDer)  2006 yılında kurulduğu günden beri Bursada yaşayan hemşerilerimizi tanıştırmak, kaynaştırmak, yardımlaşma ve dayanışma ortamı oluşturma gayreti içinde faaliyetlerine devam etmektedir. Uludağ Pikniği, Geleneksel Nevşehirliler Gecesi, Kahvaltılı tanışma ve kaynaşma toplantıları, seminer ve paneller, üye ziyaretleri gibi faaliyetler yapılmaktadır. En son 2015 yılında  yapılan Bursa Nevşehirliler günleri, Nevşehirimizin değerli protokolü, diğer illerdeki Nevşehirliler derneklerinin yöneticileri, Değerli Bursa protokolü ve değerli hemşerilerimizin katkılarıyla gerçekleştirildi.
 
Geçen yıl düzenlenen 1. Anadolu Günlerinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası nın ana sponsorluğunu üstlendiği fuara Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Ticaret Borsası, Kozaklı Belediyesi, Göreme Belediyesi ve ÜRTAV stand açarak destek verdiler. Göreme Belediye Başkanımız Sn. Nuri Cingil standımızda yer alarak protokol karşılamalarında bulundular ve misafirlerimiz ile ilgilendiler. Nevşehirli Hemşerimiz Afyon Valisi Yusuf Hakan Güner ve Kozaklı Belediye Başkanımız Celalettin Güven BursaNevDer standımıza teşrif ederek sergilenen ürünlerimizle tek tek ilgilendiler
BursaNevDer olarak şehrimizin ve Kapadokyamızın tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıtma fırsatı bulacağımız BİLDEF Bursa 2. Anadolu günleri Nevşehir Etkinliklerine tüm hemşerilerimiz katkı ve katılımı bize güç verecektir.
Anadolu”nun Tüm Renkleri Bursa”da fuarı nın açılışı 23 Mart 2016 tarihinde Saat : 15:00 da yapılacak ve fuar 6 gün boyunca 10:00 ila 20:00 arası ziyaret edilebilecek .