Büyükşehir Belediyesi 'nin Burfaş tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe, yoğun ilgi gösterildi. Bursa Nevşehirliler Derneği Başkanı Mehmet Demirci, yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri anlatırken, yaz döneminde planladıkları programlar hakkında da bilgi verdi. Demir, dernek olarak üniversite öğrencilerine burs vermeye de devam edeceklerini belirtti.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra geceye katılan aslen Nevşehirli olan değerli hemşehrimiz Afyon Valisi Yusuf Hakan Güner de Nevşehirli olarak gururlu olduğunu belirterek, hemşehrilerinin her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğinin altını çizdi. 


Bu arada yaptıkları hizmetlerden dolayı bazı belediye başlanlarına plaket ve ödüller verilirken, gecede yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar, konukların eğlenceli dakikalar geçirmesini sağladı.

Öte yandan Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bursa Anadolu Günleri Fuarı’nda Nevşehir'in tanıtımı gerçekleştirildi. Stantta Nevşehir ve Kapadokya'yı tanıtıcı broşür, materyal ve kuru üzümle kabak çekirdeği konuklara ikram edilirken, fuarın önemli ziyaretçileri de Nevşehir standını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık’a Nevşehir hakkında bilgiler veren Bursa Nevşehirliler Derneği Başkanı Mehmet Demirci, konuklara meşhur Nevşehir kabak çekirdeği hediye etti.

Nevşehir Valiliği, Nevşehir Ticaret Borsası ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının da destek verdiği etkinliğe katılan KAPHİB Müdürü Levent Ak, Ali İhsan Özendi, Mustafa Karaman, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil'e Bursa Nevşehirliler Dernek Başkanı Mehmet Demirci ev sahipliği yapıyor.

Özellikle Bursa'daki gurbetçilerin büyük ilgi gösterdikleri Nevşehir standımızda  Yöresel lezzetler, müzik ve folklor gösterileri, el sanatları ve hediyelik eşyalara yer verilen etkinlik, 94 katılımcı ve 162 stant ile 20 Nisan'a kadar devam edecek.