Hükümetin yeni büyükşehirler yasasının ardından Bütünşehirler yasası için çalışma yaptığı öğrenildi.

Yeni düzenlemeyle 51 il 'Bütünşehir' olacak! 

Yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için düğmeye basan AK Parti, Meclis’e sunacağı ‘bütünşehir’ diye adlandırılan yasa üzerinde çalışıyor.Kanun tasarısı teklifi Meclis'ten geçerse Nevşehir’in de içinde bulunduğu 51 il Bütünşehir olacak.

Nevşehir yeni kanunla birlikte BÜTÜNŞEHİR olacak.

AK PARTi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında;  AK Parti Genel Merkez’de yoğun tempo aralıksız devam ediyor. Ak Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk'ün de katılımlarında Hafta sonu belediyeler yasası çalışması için başkan yardımcısı milletvekillerimizle Kayseri’deydik. Bütünşehir Yasası'nın aksayan yönlerini zaman içerisinde tespit ettik. Yeni bir kanun tasarısı teklifini en kısa zamanda son şekliyle Meclis'e getireceğiz dedi.

Yeni Düzenleme Meclis'ten geçerse 2019'da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak.

Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek.

AMAÇ HİZMETİN VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMAK

Önümüzdeki yılda uygulamaya konulması beklenen düzenlemeyle hedeflenen amaç, hizmetlerin verimliliğini artırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirlendi.

İŞTE DÜZENLEMEYLE BÜTÜNŞEHİR OLACAK 51 İL


Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş,Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce

BÜTÜNŞEHİR UYGULAMASI NEDİR? 

Bütünşehir uygulamasına geçilecek illerde belde belediyeleri ve köy muhtarlıkları kalkacak. Köyler mahalleye dönüştürülecek. İlçe belediyelerinin imar yetkileri ile itfaiye ve zabıta hizmetleri büyükşehire devrolacak.