Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'nün gerçek ByLock kullanıcılarının tespitini engellemek için 11 bin 480 kişinin GSM numarasının kullanıcılarının iradeleri dışında ByLock IP'lerine yönlendirildiğinin tespit edildiğini söyledi. FETÖ üyelerince hazırlandığı belirlenen "Kıble bul" ve bazı müzik sitelerine giriş yapanların ByLock kullanıcısı olarak görünmesi yüzünden gerçekleşen tutuklamalarla ilgili ByLock tuzağına düşen 1000 kişi için tahliye yolu açılıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kocaman: "ByLock bizim için en büyük delillerden biri. Bu konuda hiçbir değişiklik yok. Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a yönlendirildiği tespit edilen ve farklı illerde tutuklu bulunan yaklaşık bin kişinin, haklarında başka hiçbir delil yoksa tahliyesini talep edeceğiz." dedi. FETÖ’nün gerçek kullanıcıları gizlemek için yaptığı bu hile savcılığın bu açıklaması ile deşifre oldu.
 Kocaman ayrıca bu tuzağı kuran kişinin ise eski bir TÜBİTAK çalışanı olduğunu iddia etti.

ByLock davalarını sulandırmak isteyen FETÖ, 2014 yılı Ağustos, Eylül, Ekim aylarında Namaz Vakitleri TR, Kıble Pusulası, Freezy gibi uygulamalar üzerinden bylock IP'sine yönlendirme yaptığı ve böylece bu uygulamaları kullanan insanları BTK verilerinde ByLock kullanıcısı gösterildiği ortaya çıktı.

Kaynak:Haber7