Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Müftü beye ziyaretler devam ediyor…Şehrimizin sayılı bakım merkezlerinden, Özel Büşra Bakım Merkezi sahibi Temel Poyraz, camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle müftü bey’in şahsında tüm Diyanet camiasının camiler ve din görevlileri haftasını kutladı.

            Temel Poyraz, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet” konusunu ele alarak, engelli vatandaşlarımızın camilerde rahat ibadet etmelerine ortam hazırlanmasının gündeme alınması, engelli bakım merkezi sahibi olarak kendilerini hassaten çok duygulandırdığını ve Diyanet’e ve Diyanet camiasına bu duyarlı çalışmalarından dolayı müteşekkir olduklarını belirtti.

            Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ise, Büşra Bakım Merkezi sahibi Temel Poyraz’a Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yapmış oldukları bu ziyaretten memnun olduklarını ve böyle bir haftada Din görevlilerini hatırlayıp hizmetlerini takdir etmekten dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

            Müftü Yakup Öztürk; “Gönül ister ki, her camimizin fiziki imkanı elverse de, her cami de engellilerimize özel yer ayırabilsek, ama en azından İl ve ilçelerimizde engellilerimiz için birer cami hazırlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.           

            Müftü Öztürk; “Gerek doğuştan, gerekse sonradan ortaya çıkan engellilik durumu çalışmaya ve başarıya ulaşmaya asla engel değildir. Engelli olduğu halde azimle, inançla kararlılıkla çabalayan ve tarihe adını yazdıran nice abide şahsiyetler vardır. Yeter ki insanların önüne engeller konulmasın. Yeter ki gönüller engelli olmasın, engel tanımasın” dedi.