Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gülşehir Meslek Yüksekokulu tarafından, Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yıldönümü dolayısıyla Nevşehir’in Gülşehir İlçesi Şehitlik Parkına 81 İl ve 7 Türk Cumhuriyetinden getirilen topraklarla ‘Şehitlik Çınarı’ dikildi.

NEHÜ Gülşehir Meslek Yüksekokulu tarafından Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yıldönümü nedeniyle ‘Bir Avuç Vatan’ isimli etkinliğe; başta şehit ve gazi aileleri olmak üzere, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Gülşehir İlçe Garnizon Komutanı Abdülkadir Yaprak, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun,  İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Coşkun, Gülşehir MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehtap Aracı, Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlyas Gökhan, AİİT Bölüm Başkanı Barış Çiftçi, Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seyhun Şahin, Hacıbektaş MYO Müdürü Öğr. Gör. Gökhan Keven, Sulusaray Belediye Başkanı Sadi Yalbırdak, Mahmat Belediye Başkanı Faruk Ceyhan, Türk Kamu-Sen Nevşehir İl Başkanı Turgay Çetin, öğrenciler ve vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişilik bir grup katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından 7 Türk Cumhuriyetinden ve yurdumuzun 81 vilayetinden getirilen topraklar, Gülşehir Şehitler Parkında karıştırılarak, tüm vatan şehitlerini temsilen dikilen ‘Şehitler Çınarı’nın gövdesine döküldü.

Çınarın gövdesine ilk toprağın, babası Güneydoğu’da vatani görevini yaparken şehit edildiğinde henüz 3 yaşında olan Gülşehir Meslek Yüksekokulu öğrencisi Yılmaz Furkan Tuncel, şehit aileleri ve gaziler tarafından dökülmesi ile son buldu.