Nevşehir’de,  Çanakkale Zaferi’nin 98.. yıldönümü ve Şehitler Günü için ilk tören Şehitler Parkı’nda düzenlendi. Buradaki törende Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malülleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

 

Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerin aziz hatıraları için  bir dakikalık saygı duruşunun ardından, bir manga asker,saygı atışı yaptı

 

 Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Şehitler Günü kutlamalarına Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edildi.

 

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Murat Göktürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in yanı sıra,daire müdürleri ile  çok sayıda şehit ailesi ve öğrenci ile askeri erkanın katıldığı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki anma etkinliğinde, Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Savaşı’na ilişkin fotoğraf sergisi açıldı.

 

Duygulu anların yaşandığı Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Şehitler Günü etkinliğinin  açılışında konuşan  Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malülleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, tarihe unutulmaz bir notun düşüldüğü 18 Mart 1915 tarihinin büyük bir önem taşıdığını dile getirdi.Çiftçi, günümüzde tarihin tozlu raflarından çıkarılıp insanlığı önüne serilen bir çok dokümanda Çanakkale’de akıl almaz hadiselerden söz edildiğini dile getirerek “Her 18 Mart günü içimizi farklı duygular kaplar,biraz buruk,biraz iftihar dolu,biraz hüzünlü ama bir o kadar da gururla dolu duygular hakim olur bize. Zira insanlığın kıyamete kadar dönüp dönüp bakacağı, bakıp da ders alacağı,tarihe unutulmaz bir not düşülmüştür Çanakkale’de.”dedi.

Çanakkale Savaşlarının  kendi kulvarında dünyanın en büyük olaylarından biri olduğuna vurgu yapan Çiftçi , “Yokluk,varlığı,iman küfrü,tevazu ve mahviyat kuru gururu perişan etmiştir.Her şeyden önce Çanakkale’nin savaş yoluyla geçilmez olduğu bütün dünya tarafından görülmüş ve kabul edilmiştir.Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin sarsılmaz inancını bir kez daha tüm dünyaya göstermesi açısından da oldukça anlamlıdır.”dedi.

 

Jandarma Üsteğmen  Savaş Cansevdi,  Çanakkale Kara ve Deniz Muharebelerinde çarpışan yabancı komutanlarına ilişkin hatıralara yer verdi. Cansevdi,yabancı komutanların bile büyük bir hayranlık duyduğu Çanakkale’de kahramanlıklar sergileyen Mehmetçiğin,savaşta bile olsa ortaya koyduğu insan üstü dostluğun büyük bir hayranlık uyandırdığını aktardı.

 

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü kutlama etkinliği Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sunum ile sona erdi. Savaşın öncesi, savaş süreci ve sonrasındaki yaşanan gelişmelerin oratoryo eşliğinde aktarıldığı sunum,etkinliğe katılanların büyük beğenisini kazandı.