Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından organize edilen “100 Yıllık Destan Çanakkale” etkinlikleri kapsamındaki programa Nevşehir Türk Eğitim Sen ailesini temsilen TES Nevşehir Şube başkanı Tayfur URGENÇ katıldı.

 Program kapsamında 100 Yıllık Destan Çanakkale’de Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen tarafından yapılan Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren resim ve şiir dalında eser sahibi sanatçılara ödülleri takdim edildi. Aynı gün akşam Ünlü halk ozanı Aşık Sefai “Çanakkale Şehitleri” adlı bir konser gerçekleştirdi.

 Programa katılan şube başkanları eğitim ve istişare toplantısı ve ödül toplantısı öncesinde gün boyunca Çanakkale Şehitlikte Çanakkale Savaşları tanıtım ve bilgilendirme gezisine katıldılar. Rehber eşliğinde gerçekleşen bu organizasyonda Şehitlikler ve savaş alanları hakkında bilgi alarak Şehitlerimize bu vatanı bize armağan etmek için şehadete eriştikleri,  Ezan-ı Muhammedin okunmasını ve bayrağın dalgalanmasını sağlamak için şehit düştükleri kutsal vatan topraklarında dualar gönderdiler.

Programda konuşan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK;

Bugün heyetimizle birlikte Çanakkale şehitliğini gezdik. Bize ne mutlu ki, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim –Sen zaten milli duyguları gelişmiş insanlardan oluşmaktadır. Fakat bugün burada bu duyguların artarak çoğaldığını gördüm. Bu vatanın,  nasıl vatan yapıldığını Çanakkale şehitliklerini gördüğümüzde daha iyi anlıyoruz. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Bu ülke kolay vatan yapılmadı. Ama vatan edebiyatını çok kolay yapanlar var. Maalesef bu işler edebiyat yapmakla olmuyor. Birileri, vatanını savunmak için 250 bin şehit veriyor, 8 metrede birbirlerine yakın yerlerden ateş ederken korkmadan vatanını, namusunu şerefini, haysiyetini savunuyor; ama bu ülkede vatanı savunuyor gibi görünen  birileri de başka şeyler yapıyor.

Bu ülkenin kolay  vatan yapılmadığını, ama kolay vatan edebiyatı yapanların olduğunu söyleyen Koncuk; “Birileri vatanını savunmak için 250 bin şehit veriyor, 8 metrede birbirlerine yakın yerlerden ateş ederken korkmadan vatanı, namusunu şerefini, haysiyetini savunuyor, ama bu ülkede birileri de vatanını savunuyor gibi görünen başka şeyler yapıyor. Meydanlara çıkıp Çanakkale ruhu diye nutuk atıyorlar. Çanakkale anlayabilmeniz için, öncelikle kendi hayatınıza bakacaksınız.

Çanakkale’nin siyaset malzemesi yapılmasını çok çirkin buluyorum. Yüce dinimiz bizim nasıl ortak değerimizse, Çanakkale de bu milletin ortak paydası ve değeridir. Tabi bu değerlerden nasibini almamışların Çanakkale ruhuyla yakından-uzaktan ilgisi olamaz.

Çanakkale’nin siyaset malzemesi yapılmasını çok çirkin bulduğunu ifade eden Koncuk; “Yüce dinimiz bizim nasıl ortak değerimizse, Çanakkale de bu milletin ortak paydası ve değeridir. Tabi bu değerlerden nasibini almamışların, Çanakkale ruhundan yakından-uzaktan ilgisi olamaz. Milli kimliğe, milli ruha alerji duyanların  Çanakkale’yi ağızlarına almayı dahi hak ettiklerini düşünmüyorum. Dedi.