Yazıhüyük Belediye Başkanımız Cengiz ÇAVDAR, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.


ÇAVDAR mesajında, Çanakkale Zaferi'nin inancın, azmin ve kararlılığın simgesi olduğunu ve umudunu kaybetmiş bir milletin, düştüğü yerden inanç ve cesaretle nasıl kalkabileceğini gösterdiğini kaydetti.
Çanakkale Zaferi'nin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığın önünde hiçbir gücün duramayacağını kanıtladığını belirten ÇAVDAR, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin, şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Şehitlerimiz, devlet ve milletimiz adına üstlendikleri görevlerinde, canlarını feda etmekten kaçınmamış, dinimizce de en yüce makam olan şahadet mertebesine ulaşmışlardır. Çanakkale'de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci Kurtuluş Savaşı'nda da meşale olmuş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde el ele veren milletimiz, nihai zafere ulaşmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığıyla devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."açıklamasında bulunmuşlardır.

Ayrıca; 18 MART 2015 Çarşamba günü (Yarın) Yazıhüyük Kasabamızda Merkez Camiinde Öğle namazına müteakiben , Tüm Şehit ve Gazilerimizin ruhu için okunmuş olan Hatimlerin Duası yapılacak ayrıca şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif okutulacaktır.Tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz.Ruhları şaad mekanları Cennet olsun....