Nevşehir Ticaret Borsası Başkanlığına adaylığını aylar öncesinden açıklayan Mustafa Çelebi, ilimiz tarımının sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların çözümü için ciddi projeler geliştirdiklerini söyledi.

Nevşehir’de bulunan un fabrikalarının sorunlarını da, çözüm yollarını da bildiklerini kaydeden Nevşehir Ticaret Borsası Başkan Adayı Mustafa Çelebi, ilimiz genelinde buğday üretiminin yükselmesini sağlayacaklarını, kimsenin kimseye kefil olmadığı günümüz şartlarında üreticiye ürününü satabilmesi için kefil olacaklarını dile getirdi.

Üreticinin her zaman yanında olacaklarını belirten Nevşehir Ticaret Borsası Başkan Adayı Mustafa Çelebi, “Un fabrikaları her geçen gün kapanmakta. Sorunlarını biliyoruz. Biz geldiğimiz günden itibaren un fabrikaları kapanmayacak aksine yenileri açılacak. Buğday ekim alanı ilimiz genelinde 1 Milyon 330 bin dekar. Bundan 413 bin 680 ton üretim yapılmakta. Bu da ortalama kg/dekar başına %335’dir. Üretilen bu miktarın %45’ini ilimizde mevcut bulunan 43 un fabrikası almaktadır. % 20’si ise Çiftçinin kendi ihtiyaçları ve tohumluk olarak değerlendirilmekte. Un fabrikalarının öz sermayesini artıracağız. Bunun için Devlet destekli faizsiz kredi temini için çalışma yapacağız. Fabrikayı çalıştıracak müteşebbisleri bir araya getireceğiz. Ticaret ve Sanayi odası ile yakın ilişkiler içerisinde bulunarak Nevşehir ilinde bulunan un fabrikalarını yatırım yapılır, cazip hale getireceğiz. Baştan ekim alanlarını planlı bir şekilde ektireceğiz. Üretimi yükselteceğiz. Satışına kefil olacağız. Hiç kimse kimseye kefil olmaz ama biz göreve geldiğimiz gün üreticinin yanında olacağız. Üreticinin bu konuda kaygısı olmayacak. Allah çalışanı sever. Hükümette çalışanın yanında olacaktır. Çalışacağımıza göre hiçbir çözülmeyecek sorun kalmayacak. Allah bizi şu an da ticaretimizi nasıl ki başarılı kıldı ise Ticaret Borsasında da başarılı kılacağına eminim. Nevşehir Üreticisi ve fabrikacısı tarlasını ekmek, ürününü satmak ve para kazanmak istiyorsa onların yanındayız. Oylarına talibiz. Türkiye büyürken, Nevşehir büyüsün. Hep beraber kazanalım. Ülkemize ve Şehrimize faydalı olalım. Sizlere güveniyorum” açıklamasında bulundu.

Haber:Ali ÇAMUR