CNN Türkün başarılı programcısı Cem Seymen babasını kaybetti.

Eski Ürgüp Belediye Başkanı ve aynı zamanda eski Nevşehir Milletvekillerinden Cemal Seymen'nin vefat Haberini sosyal medya hesabından duyuran Cem Seymen şöyle mesaj attı: Hayatımda tanıdığım en dürüst, en mert, en ahlaklı insandı. Aklımı da, ruhumu da onun dokunuşuyla kazandım. Sevgili Babamızı bugün kaybettik dedi.

Cem Seymen yazısının devamındaki paylaşmında ise;

"Hiç bilmeyiz sıra kimin, aramızda gezer ölüm
Halkı bostan edinmiştir, dilediğin üzer ölüm
Bir nicenin belin büker, bir nicenin mülkün yıkar
Bir nicenin yalın döker, var gücünü ezer ölüm

Bu dünyada bir nesneyle
Yanar içim, göynür gözüm;
Yiğit iken ölenlere
Göğ ekini biçmiş gibi..."

Yunus Emre

Yaramızı ağır ağır iyileştirmeye çalışırken hep söylediklerin aklımızda. "Dost edinin, yürek kazanın, kalp kırmayın, yardım elini esirgemeyin, hukukla düşünün, adaletli davranın..."

Sana sevgimiz de, saygımız da hep yaşayacak... Hayatlarımıza anlam veren duygu da bu değil mi zaten? Biz güçlü, iyi bir aileyiz. Sarılıp ölümü yeneriz. Allahın rahmeti, toprağın bereketi seninle olsun.

Eski Ürgüp Belediye Başkanı ve Nevşehir Milletvekillerinden Ahmet Cemal Seymen (70) bugün toprağa verildi. 
1977-1980 yılları arasında Ürgüp Belediye Başkanlığı ve 1987 - 1991 yılları arasında 18.Dönem SHP'den 18. Dönem Nevşehir Milletvekilliği yapan 70 yaşındaki Ürgüplü değerli hemşehrimiz Cemal Seymen bugün İrtanbul'da toprağa verildi. 

1945 Ürgüp Doğumlu Cemal Seymen A.Ü. ECZACILIK FAK. mezunu olup İstanbul'da yaşamını sürdürüyordu.
 70 yaşındaki Eski Nevşehir Milletvekillerinden Cemal Seymen rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede yoğun bakımda tedavi görüyordu.
1977-1980 yılları arasında Ürgüp Belediye Başkanlığı ve 1987 - 1991 yılları arasında 18.Dönem SHP'den 18. Dönem Nevşehir Milletvekilliği yapmıştı.


 Seymen'in cenazesi İstanbul Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında,  toprağa verildi.

Allah Rahmet Eylesin...






Cem Seymen Kimdir?

Liseyi İstanbul’da bitirdikten sonra Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği eğitimi aldı. Kısa süre turizm sektöründe çalıştı ama daha heyecan verici başka bir sektör ilgisini çekmeye başlayınca eğitim için biriktirdiği ilk parayla uçak biletini alıp Amerika’ya gitti.

1993-1999 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde yaşadı. Orada özgür düşünmeyi, risk almayı, bilimi, sanatı, edebiyatı, seyahati, hoşgörüyü, farklı düşünceye şartlar ne olursa olsun saygı duymayı ve tek başına ayakta durabilmeyi öğrendi.


City University of New York’ta “Siyasal Ekonomi” ve New York Üniversitesi’nde Televizyon Yayıncılığı eğitimi aldı. ABC, CBS ve NBC televizyonlarında profesyonel meslek seminerlerine katıldı. New York Başkonsolosluğu’nda 6 yıl çalıştı. Amerika’daki eğitim hayatı bittikten sonra BRT televizyonunda ekonomi muhabiri olarak çalışmaya başladı. BRT’de farklı bir dil ve üslupla kaleme aldığı yaşam haberleri ile “Hayatın Renkleri” programını sundu.


Cem Seymen için gazetecilik kendi deyimiyle “tutkunun ve şefkatin harmanlandığı büyük heyecan”. Seymen’in başka bir tutkusu daha var. Edebiyat! Yeniden üniversite sınavlarına girip Beykent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü burslu kazandı. 4 yılın sonunda Edebiyatı o kadar sevdi ki yüksek lisans da yapmaya karar verdi. Şair Cevat Çapan’la “Joseph Conrad Romanlarında Sömürgeciliğin İzleri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı. Edebiyatla ekonomiyi birleştirince rakamları kendine özgü üslubuyla öyküleştirdi. Bu sayede insan odaklı programlarına cesaret, kararlılık, dayanıklılık, azim kavramları damga vurdu. Cem Seymen’e göre her şey hayal etmekle başlıyor.

 

CNN TÜRK Ekonomi Servisi’nde çalışmaya başladığı günden bu yana dünyadaki dev bütçeli şirketlerin tepe yöneticileri ve Türkiye’nin önde gelen işadamları ile ses getiren röportajlara imza attı. Davos Ekonomik Forumu ve Uluslararası Para Fonu IMF toplantılarında CNN TÜRK’ü temsil etti. CNN TÜRK’te sunduğu Sanayi Rotası programıyla dünyanın ve Türkiye'nin farklı kentlerinden her hafta canlı yayın yaptı, sektörlerin sorunlarını yerinde inceledi. Şu anda CNN TÜRK ekonomi ve finans haberlerini sunuyor. Haber spikerliğinin yanı sıra “Para Dedektifi” programıyla bilim, teknoloji, eğitim, inovasyon, üretim, tarım ve hayvancılık alanlarında araştırmalara imza atıyor. Cem Seymen’in en büyük tutkusu seyahat. Uzak coğrafyalara maceralı yolculuklar hayatında önemli bir yer kaplıyor. Gözleme dayalı denemeler yazıyor, fotoğraf çekiyor.

Seymen, film ve dizi senaryoları yazarak, kahramanlar yaratmayı çok seviyor. Yakında yazmaya başlayacağı kitabın hazırlıklarını yapıyor.