‘’Cennet anaların ayakları altındadır’’ hadisi şerifiyle kadının, annenin önemini dinimizin kadına verdiği değeri, en veciz ifadeyle anlatan sevgili peygamberimiz insanlık onuru için annenin, anne adayı olan toplumu şekillendirmede en büyük etkiye sahip olan kadınlarımızın, sembolik de olsa kadınlar günü olarak bir günlerinin olması mutluluk verici.. 
     Savaş olur mağdurlar onlardır. Yuva kurulur evin, ailenin temel direği olurlar.. toplumsal acılar annelerin, kadınlarımızın  yüreklerine düşen ilk kor olur.. Savaşları başlatan vahşi insanlığın savaşlarını durduracakta yine kadınlardır. Bu vesileyle dünya kadınlar gününde kadınlar yeryüzü coğrafyasındaki savaşı durduracak eli öpülesi varlıklardır..
      Kadınlar Birlik olsa, kendini süper güç olarak dünyaya baş kaldıranlara karşı kanın durulması konusunda inisiyatif oluşturacak konumdadırlar.
      Bil vesile dünya kadınlar günü bu sene coğrafyamızdaki savaşın son bulmasına vesile olması dileklerimizle.. İHH insani yardım vakfı Nevşehir gönüllüleri adına dünya kadınlar gününün hayırlara vesile olmasını diliyorum..