Belediye sınırları içinde oluşan çevre kirliliğinin giderilerek, halk sağlığının korunması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 9 belediyeye şartlı nakit yardımı yapıldı.

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu yaptığı açıklamada, Niğde Belediyesine katı atık bertaraf tesisleri için 250 bin lira, Altunhisar, Sazlıca, Çömlekçi, Elmalı, Çayırlı, Azatlı, Değirmenli ve Kayırlı belediyelerine 40 ile 25'er bin lira, bedellere ise yaklaşık 500 bin lira nakdi yardım sağlandığını söyledi.

 

Çevre dostu belediyecilik uygulamalarına önem verdiklerini belirten Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:

 

"Katı ve sıvı atıkların gereği gibi kontrol altına alınmasına yönelik belediyelerimize bir destek seferberliği başlatmıştık. Atıklardan oluşan kirlilik, derelerimizi ve yer altı sularımızı kirletmekte, tarım ve hayvancılığı etkileyerek bölgede yaşayan insanlarımızın sağlığı için tehdit oluşturmaktadır. Bu destekle, gerekli araç gereç ve ekipmanın sağlanması, bakım onarımların yapılması ve ihtiyaç duyulan tesislerin kurularak olumsuzlukların giderilmesi ile çevre kirliliği giderilerek modern bir yerleşim birimi haline gelmesine katkı sağlayacaktır."