Bakanlığı ile ilgili temas ve incelemelerde bulunmak üzere bakanlığının üst düzey yöneticileri ile birlikte Nevşehir’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un başkanlığında gerçekleştirilen İstişare Toplantısı’nda; Nevşehir’in genel durumu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunularak, şehrin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek adına karşılıklı istişareler yapıldı.

Uçhisar beldesinde bulunan turistik bir otelde verilen kahvaltılı programın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un başkanlık yaptığı toplantıya; Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Toplantı sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretinin ardındanBakan Kurum ve beraberindeki heyet, Cuma namazı için Merkez Alibey Camii’ne geçerek, vatandaşlarla Cuma namazını kıldı.

Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına katıldı ve namaz sonrası vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Akabinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, Nevşehir Valiliğini ziyaret etti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum Valilik ziyaretlerinde; Tören Mangasını selamladı ve akabinde Valilik Şeref Defterini imzaladı.Ardından Valilik Makamına teşrif etti.

İlimizle ilgili Vali İlhami Aktaş’tan brifing alan Bakan Sayın Murat Kurum, Nevşehir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“İlimize teşriflerinden dolayı şahsım ve Nevşehirli hemşerilerim adına şükranlarımı arz ediyorum” diyen Vali Aktaş, ziyaretin anısına Bakan Sayın Murat Kurum’a, Kapadokya yöresine ait el sanatlarından Hitit Desenli Halkalı, Bakan Yardımcısı Fatma Varank’a da Gagalı Hitit Vazo takdim etti.

Bir süre sohbetin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, Valilik Fuaye Salonu’nda basın açıklaması yaparak, gündeme dair basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un Valilik ziyaretlerinde; Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Bakanlık yetkilileri, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata veAK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar hazır bulundu.

Daha sonraCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Türkiye’de birçok ilde ve ilimizde de yapılaması planlanan ‘Millet Bahçesi’ Proje alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

İlimizde Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm Proje çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Bakan Kurum, uygulanacak alanlarda incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, İl merkezindeki incelemelerin ardından Kapadokya bölgesinde devam eden İmar Barışı uygulama alanlarını da yerinde inceledi.

Akabinde; Nevşehir Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nünNevşehir’de yürüttüğü İmar Barışı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a Nevşehir Merkez ve Kapadokya Bölgesinde gerçekleştirilen gezi ve incelemelerine; Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, İlçe Kaymakamları,Bakanlık yetkilileri, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Belde Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Solmaz eşlik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, Nevşehir’deki incelemelerinin ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve protokol üyeleri tarafından Kapadokya Havalimanı’ndan uğurlanarak, İstanbul’a gitmek üzere İlimizden ayrıldı.