Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hizmete sunmuş olduğu, vatandaşların İl Müdürlüğüne ve Bakanlığa gitmelerine gerek kalmadan, Bakanlıkla birebir iletişim kurmasını sağlayan, ALO 181 hattı yoğun talep görmeye devam ediyor. 
EN FAZLA BİLGİ EDİNME KONUSU KENTSEL DÖNÜŞÜM
Alanında 7/24 hizmet veren ve bu konuda Türkiye'de tek olan ALO 181 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine büyük ilgi gösteren vatandaşlar en çok Kentsel Dönüşüm konusunda arandılar...

Çevre ile ilgili tüm bilinmeyenleri öğrenebileceksiniz
Alo 181 Çevre Hattı, vatandaş ile Bakanlık arasında köprü vazifesini üstlenmekte ve çevre ile ilgili sorunların kaynağına ulaşılmasını sağlamaktadır.

01.01.2013 Tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde 78 personeliyle hizmet vermeye başlayan Alo 181 Çevre Hattı, vatandaş ile Bakanlık arasında köprü vazifesini üstlenmekte ve çevre  ile ilgili sorunların kaynağına ulaşılmasını sağlamaktadır.

1380713060_cevre-kirliligi.jpg Çevre sorunları, hava, su ve toprak kirliliği, radyoaktif kirlilik, çevresel etki değerlendirme ve tabiat varlıklarıyla ilgili merak edilenler, Alo 181 hattından 24 saat kesintisiz öğrenilebilmektedir. Riskli yapı, riskli alan ve rezerv alanı gibi konularda bilgi alınabilen hat, dönüşüm sırasında yaşanan problemlerin ve şikayetlerin Bakanlığa iletilip, çözüm yolu aranmasına da imkan sağlamaktadır.
1380713143_riskli-bina.jpeg 
Ülke genelinde 6,5 milyon binanın elden geçirileceği afet riski altındaki alanların dönüşümüyle ilgili, riskli binalar nasıl tespit edilecek, yıkımdan sonra vatandaş nerede kalacak, kira yardımı kimlere yapılacak, hacizli dairelerin durumu, kaçak yapıların konumu ne olacak, kredi vermesi süreci nasıl işleyecek… Bu ve buna benzer birçok soru da bu hattan yanıt bulmaktadır. Alo 181 iş akışı nasıl gerçekleşmektedir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışma alanındaki her türlü bilgi ihtiyacının karşılandığı çağrı merkezinde öncelikle başvurular kayıt altına alınmakta, ardından ilgili birimlere aktarılmaktadır. İllerden gelen ihbar ve şikayetler ilgili il müdürlüğüne aktarılmakta ve gerekli incelemeler yapılarak 15 gün içerisinde arayan vatandaşa geri dönüş yapılmaktadır.

1380713197_cagri-merkezi.jpg 
Bu kapsamda yapılan geri dönüşlerde Alo 181 çağrı merkezini arayan vatandaşların %87.8’i almış olduğu hizmetten memnun kaldığı belirtildi.

(MİLLİYET)

ALO 181 ÇEVRE HATTINI DUYDUNUZ MU?

Alo 181’in Hizmetleri Nelerdir, İş Akışı Nasıl Gerçekleşmektedir?

Arayan vatandaşın talebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görev alanı içerisinde ise şikayet ve ihbar kaydı hemen alınarak ilgili birimlere iletilmekte, vatandaş mesaj yoluyla sürecin ilerleyişi hakkında bilgilendirilmektedir.

Eğer vatandaş bilgi almak için aramışsa Vatandaş Temsilcileri ve Mevzuat Uzmanları tarafından en güncel bilgiler paylaşılmaktadır.

Sosyal medya ekibi sanal ortamı sürekli tarayarak vatandaşların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ilgilendiren konular ile ilgili soru ve taleplerini, oluşturulan hesaplar aracılığıyla takip ederek gerekli bilgilendirmeleri yapmaktadır.

İlgili birimlere iletilen bildirimler en kısa sürede değerlendirilerek vatandaşlara E-posta veya Telefon ile işlemin sonucu hakkında bilgi veriliyor.

 

Sosyal medya adreslerimiz:      www.twitter.com/csbalo181

                                                      www.facebook.com/csbalo181