Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakan Sema Ramazanoğlu’nun Çeyiz hesabı konusundaki önemli bir duyurusuna web sitesinde yer verdi.
Söz konusu duyuruda; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, "Annelere babalara sesleniyoruz, çocuğunuz doğduğunda bir çeyiz hesabı açtırın, o çeyiz hesabı çocuğunuz için bir kanaviçedir, danteldir, karşılığı aynı zamanda çocuğunuzun da geleceğidir" dedi. 
‘’Mutluluğa ve Geleceğe İlk İmza Çeyiz Hesabı" tanıtım toplantısına katılan Bakan Sema Ramazanoğlu burada yaptığı konuşmada tarihin her döneminde evrensel niteliği haiz kurumların başında ailenin geldiğini vurguladı. 
Bakan Ramazanoğlu,  ilk defa evlenecek gençlerin evlilik masraflarını paylaşabilmek için hükümetin gençlere yönelik destek paketini hayata geçirdiğini vurgulayarak, "Çeyiz Hesabı" uygulaması ile gençlerin evlilik hazırlıkları için oluşturdukları birikimlere devletin katkı payı sağlayacağını ifade etti.
Katkı payının yüzde 20'ye varan oranlarda en fazla 5 bin Türk lirasına kadar yapılacağını, 27 yaşından önce ilk evliliğini yapacak gençlerin bu uygulamadan yararlanabileceğini belirten Bakan Sema Ramazanoğlu, gençlerin tüm bankalara Türk lirası olarak hesap açtırabileceğini söyledi.
Gençlerin evlilik tarihinden önce 3 yıl boyunca aylık en az 100, en fazla bin Türk lirası yatırmaları gerektiğini, ödemelerin üçer aylık veya aylık yapılabileceğini belirten Bakan Ramazanoğlu, "Gençler evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde evlilik cüzdanları ve ilk evliliğine dair nüfus kayıtlarıyla bankaya başvurarak en geç 2 ay içerisinde hesaplarının bulunduğu bankadan paralarını devlet katkısıyla alabilecekler" dedi.
Ailenin toplumsal hayatın devamının sağlanması, nüfusun belirlenmesi, bireylerin sosyalleşmesi, kültürün gelecek nesillere aktarılması gibi çok önemli işlevler üstlendiğini dile getiren Bakan Sema Ramazanoğlu, ailenin ve akrabalığın inşasında en önemli rolü evlilik kurumunun oynadığını söyledi.
Kadın istihdamını çok önemsediklerini vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, nüfusun yüzde 50'sinin üretime katılmadığı toplumlarda yeterince gelişme beklenemeyeceğini söyledi.
Bakan Sema Ramazanoğlu kadınların annelik gibi çok önemli bir toplumsal sorumluluğu olduğuna da işaret etti ve bir kadının aynı zamanda hem istihdama katılması hem de annelik görevini yapabilmesi için çalışan annelere müjdeler verdiklerini hatırlattı.
Bakan Ramazanoğlu , doğum sonrası ücretsiz izinlerden memurların yanı sıra işçilerin de faydalanabildiğini ve kadınlar için esnek çalışma modeli getirdiklerini söyledi.
Çalışan bir kadın olarak karşılaştığı güçlüklere değinen Bakan Sema Ramazanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bugüne kadar esnek olmayan bir çalışma programımız vardı. Kadınlarımız hem anne hem çalışma hayatını birlikte sürdürmenin güçlüklerini yaşıyorlardı. Onlardan birisi de benim. Ben doktorum. Bir doktorun çalışma saatleri en zor şartlardan birisidir. Normal mesainin dışında bir de nöbetlerimiz var. Bu şartlar altında ben iki çocuk doğurdum. Hep aklımdan şunu geçirmişimdir, 'keşke bugün çalışsam öğleden sonra eve gitsem kitap okusam, çocuklarım ile ilgilensem.' Keşke bugün öyle bir esnek çalışma saati yaşına uygun olsaydım, bugün ben iki değil dört tane doğururdum."
Aile kurmanın ortalama yaşının uzadığına dikkati çeken Bakan Ramazanoğlu, bunun aile kurmak için istihdam imkanı aranması, ilk evliliklerin ertelenmesi ve düzenli gelir getiren işlerin daha uzun eğitim gerektirmesinden kaynaklandığını belirtti.