Cumhuriyet Halk Partisi Parti İçi Eğitim Birimi, gençlere yönelik eğitim çalışmalarına "Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi” Gençlik Kış Kampı ile devam ediyor.
CHP Parti Okulu bünyesinde düzenlenen “Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi” Gençlik Kış Kampı 27-29 Ocak 2017 tarihlerinde 25’er kişilik 2 grup halinde toplam 50 kişinin katılımıyla Mersin ve Nevşehir’de eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “93 Yıllık Çınar Yeniden Filizleniyor” sloganıyla 2016 Mayıs ayında hayata geçirdikleri Gençlik Akran Eğitimi Projesi ve 2016 Ağustos-Eylül aylarında düzenlenen Gençlik Akran Eğitimi Yaz Kampı ile Türkiye genelinde 500 gencin eğitildiği bilgisini verdi. Atıcı gençlere yönelik eğitim programlarına "Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi” Gençlik Kış Kampı ile devam ettiklerini belirtti.
Aytuğ Atıcı, bugüne kadar gerçekleştirilen ve devam eden eğitim çalışmaları ile gençlerin sol ve sosyal demokrat değerleri daha iyi öğrenmelerinin ve özümsemelerinin amaçlandığını ifade etti.

Türkiye'nin çeşitli illerinden kampa katılım sağlayan gençlerin anayasa değişikliği hakkında da bilgilendirileceğini belirten Atıcı, katılımcıların referandum sürecinde kendi bölgelerinde gerçekleştirilen seçim kampanyalarına destek vermelerini sağlayacaklarını ifade etti.

Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi Gençlik Kış Kampına Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı'nın yanı sıra Zeynep Altıok (Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili), Yıldırım Kaya (Parti Meclisi Üyesi), Umut Oran (Sosyalist Enternasyonel Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili), Şenal Sarıhan (TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili), Nurhayat Altaca Kayışoğlu (TBMM Anayasa Komisyonu üyesi ve Bursa Milletvekili) ve Muharrem Erkek (TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve Çanakkale Milletvekili)'in de destek vereceği bildirildi.

Sosyal demokrat ideolojinin işleneceği Gençlik Kış Kampında, Dünya’daki ve Türkiye’deki güncel konular da tartışılacak. Ayrıca düzenlenecek olan atölye çalışmaları, grup etkinlikleri, film gösterimleri ve sosyal etkinliklerle gençlerin dayanışma ve yoldaşlık kültürünü geliştirmeleri sağlanacak. Deneyim konuşuyor oturumlarında ise milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yönetiminde yer alan deneyimli CHP’lilerin gençlerle buluşması sağlanacak.