NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Nevşehir’de düzenlenen bir toplantıya katılmak üzere ilimize gelen Partinin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın, İstanbul İl Başkanlığı konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüğünü dile getirdi.

CHP İl Başkanlığını ziyaretinde İl Başkanı Mehmet Değirmenci ve Partililer tarafından karşılanan Murat Karayalçın, İstanbul İl Başkanlığı konusunda parti teşkilatlarından kendisine yoğun bir baskı yapılmasına ihtiyaç olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkeyi yönetmesi gerektiğine inanan siyasetçiler olarak bu görevle ilgili süreci takip edeceğini söyledi.

Basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını da cevaplandıran Karayalçın, “Ben Nevşehir’e geçmiş yıllarda Gençlik Kollarında görev yapmış arkadaşlarımızın düzenlediği bir program için geldim. Toplantıda Ortadoğu barışı ile ilgili düşüncelerimi paylaşacağım. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il başkanlığı ile ilgili benimle gerek İstanbul’daki il teşkilatındaki arkadaşlarımızın, gerekse genel merkez yöneticilerimizin görüşmeleri oldu. Benim İstanbul il başkanlığını üstlenmem ve bu şekilde seçime girmemizin bir ihtiyaç olduğu söylendi. Bende bunu çok büyük bir onur olarak gördüm. Resmi süreçle ilgili bir süreç şu an belli değil. Çok sayıda görüşmem oldu. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile de görüştüm. Resmi bir süreç henüz işletilmiş değil. Bence bir partilimizin Sayın genel başkanın ya da partililerimizin verdiği bir görevi üstlenmesi için yoğun bir baskıya gerek yok. Talimata gerek var. Bu muhtarlıkta olabilir, il başkanlığı da olabilir. İstanbul il başkanlığı çok zor bir görev. Emine Ülker Tarhan arkadaşımız çok değerli bir arkadaşımız. Bende kendisinin istifasını çok büyük bir üzüntü ile karşıladım. İstifa tek taraflı bir durum. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz ve Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkeyi yönetmesi gerektiğine inanan insanlardanız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün gücümüz ve kararlılığımızla bu seçimlere hazırlanacağız” dedi.