CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, 24 Kasım öğretmenler günü programında konuşan milli eğitim müdürü Murat Demir’in Atatürk veya Mustafa Kemal sözcüklerini ağzına bile alamadığını iddia etti.

Nevşehir belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen kutlama programına katıldıklarını ifade eden CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, “Geçtiğimiz günlerde ilimizde de 24 Kasım öğretmenler gününü kutladık. Bu nedenle arkadaşlarımızla birlikte kutlamalara katıldık. Fakat, burada konuşan il milli eğitim müdürümüz özellikle dikkat ettim "Atatürk ve Mustafa Kemal" sözcüklerini ağzına almadı. Almadığı da iyi oldu. Bu kadar korku onlara yeter. Çarpılırlar aldıkları zaman zaten” dedi. 

Demek ki Gözlerden Kaçmış...

Bu açıklamanın ardından Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in 24 Kasım Öğretmenler gününde yaptığı konuşmasında; "Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün “ Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözüyle gençleri emanet ettiği insanlarız" sözünü bizzat zikrettiğini belirten okuyucularımızdanda cevap gecikmedi. Demek ki proğramda bazı nüanslar gözlerden kaçmış. "Yiğidi öldür ama hakkını ver" atasözüyle bu konuda CHP'nin eleştirisinin haksız olduğuna vurgu yaparak bu hatırlatmada bulundular.